• ★★★★★ 300.000 nöjda kunder sedan 2011
  • Fri frakt vid köp över 599,-
  • Vi skickar alla vardagar kl. 16:00

Kaffesirup

10 varor

  • Leverans inom 1-3 arbetsdagar.
  • Fraktkostnad : 49,90 kr. på beställningar över 100 kr.
  • Fri frakt med DHL på beställningar över 599 kr.

Kaffesirap låter dig förvandla din helt vanliga kopp kaffe till en helgkaffe. Eller en efterrätt. Ta det och förvandla den till något du skulle vilja erbjuda gästerna vid speciella tillfällen. Kaffesirapen ger dig ett sätt att vara kreativ och experimentera med smaker och olika kaffedrinkar. Kaffesirap är kul och smakar gott. Så ta en helt vanlig kopp kaffe och gör den till något alldeles speciellt!

Monin-sirapens historia

Monin upptäcktes och startades av en fransman vid namn George Monin som insåg att saften han tänkte servera sina gäster saknade arom, smak och färg. Han var ute efter något han kunde avsluta kvällen med som var lika utsökt som middagen. Han prövade sig fram och experimenterade under flera år med allt han hittade i köket. Han använde färgstarka frukter och pressade ut smaker som han använde i saft, kaffe och vatten.

 Efter flera års försök skapade han en smaksatt saftdryck som han var nöjd med. Därifrån fortsatte han och skapade fler och fler smaker. Tre generationer och över 100 år senare är Monins sirap idag ett internationellt och världskänt varumärke.

Monin ger tillbaka

Här är några exempel på hur Monin uppfyller sitt sociala ansvar och åtagande för en bättre värld:

  • Monin har erkänts av och samarbetar med EPA (Environmental Partnership Agency) till följd av åtaganden om att minska avfallet.
  • Alla företagets förpackningar och etiketter är 100 % återvinningsbara och använder 20 % återvunna material och vattenlösligt, sojabaserat bläck. Flaskorna är BPA-fria och papperet i etiketterna certifieras av FCS (Forest Stewardship Council).
  • Monins sirap har sedan 2008 återvunnits genom att den matats till bisamhällen med över 374 miljarder bin. Detta är viktigt. Det finns nämligen en sjukdom som kallas kolonikollaps som minskar världens bipopulationer. 

Tips för kaffesirap

Här är några tips som kanske kan inspirera dig nästa gång du vill pröva din kaffesirap med kaffekapselmaskinen och få utlopp för din kreativitet:

  • Du kan göra islatte på espresso, kall mjölk, is, din favoritsirap och toppas med vispad grädde.
  • En het latte görs med antingen en enkel eller dubbel espresso och ångad mjölk. Därefter kan du tillsätta en sirap eller två sirapssmaker som passar bra ihop, som hasselnöt och vanilj eller hasselnöt och choklad. Amaretto fungerar också bra i latte helt på egen hand. Det blir extra dekadent om du toppar med vispad grädde och mandlar.
  • En nybryggd kaffe med hälften mjölk, hälften grädde, irländsk sirap och lite amarettosirap är en ljuvlig kombination toppad med vispad grädde och lite kanel. 
  • Du kan göra din egen tiramisu med choklad- och amarettosirap i en latte med dubbel espresso toppad med ångad mjölk.
  • Karamell- och hasselnötssirap är en utsökt kombination som du kan använda både i islatte och vanlig latte. Islatten kan toppas med glass och dekoreras med nötter medan den varma latten kan toppas med grädde och nötter.