Brita – filtrera och optimera
19 augusti 2019

Brita – filtrera och optimera

Sedan 1960-talet har Brita gjort det möjligt att filtrera ditt vatten – lätt och enkelt. På det sättet kan du vara säker på att du får rent vatten när du ska ha ett glas vatten eller brygga kaffe.

Vem är Brita?

Under 1960-talet får Heinz Hankammer en idé och startar företaget Brita. Företaget namnges efter hans dotter och tanken är att han kommer att optimera kranvatten. Heinz hade upptäckt att filtrerat vatten inte bara såg annorlunda ut, men att det också smakade bättre. Det var mest tydligt då han värmde vattnet och märkte hur det blev beläggningar i behållaren då han använde ofiltrerat vatten.

År 1970 lanserade han den första vattenfilterkannan och det som började som en uppfinning i Hankammers egen bakgård, blev senare till ett stort internationellt företag.

Vad kan Brita?

Har du någonsin tänkt på hur många skadliga ämnen som finns i det vatten som vi dagligen dricker? Med Britas filter rensas vattnet helt från skadliga ämnen och kalk. Det är inte endast bra för din hälsa, men också för din kaffemaskin och din vattenkokare. Då det blir mindre skadliga beläggningar i maskinerna förlängs nämligen livslängden på din elektronik. På det sättet kan du vara säker på att du alltid får vatten som brygger vid rätt temperatur och att din maskin inte ska använda mer ström än vanligt för att brygga.

Vem ska välja Brita?

Du ska välja Brita om du vill dricka rent och hälsosamt vatten. Dessutom kan det rekommenderas att du använder ett Britafilter för kaffebryggning, om du njuter av att dricka extra gott kaffe. Det filtrerade vattnet ger nämligen en optimal smak.

Kan jag använda Brita?

Du kan använda Brita Filtret till Tassimo-maskiner. Många Tassimo-maskiner är kompatibla med Brita-filter och har därför plats för filtret i vattentanken. Tvivlar du om din Tassimomaskin kan använda Brita Filter, kan du kolla upp det i användarmanualen.

Utöver det kan du använda Britafilter tillsammans med Britakannor. Britakannor passar perfekt i kylskåpsdörren, de är lätta att rengöra och meddelar själv när det är dags att byta ut filtret.

Besök Brita