David Rio - Moderna chai och teklassiker
30 september 2019

David Rio - Moderna chai och teklassiker

David Rio är ett teföretag från San Francisco på den amerikanska västkusten. Från och med år 1966 har företaget producerat en serie av populära tevarianter.

Vem är David Rio?

David Rio grundades år 1996 då Rio Miura och David Lowe började sälja ett urval te- och kaffespecialiteter till Rio Miuras hemland, Japan. Deras första chaivariant hette Elephant Vanilla och hade egentligen utvecklats för att exporteras till just Japan. Varianten blev ändå oväntat populär i hemlandet och efterfrågan växte hos konsumenterna. Butiken blev så stor att Elephant Vanilla snabbt blev tillgänglig i butiker omkring hela USA. Det inspirerade David och Rio till att lansera Tiger Spice Chai, som idag är David Rios signatur te. Sedan dess har David Rio lanserat fler varianter som alla är en del av ”Endangered Species Line”, som avspeglar David Rios engagemang inom djurvälfärd.

Idag fås David Rios produkter i butiker, restauranger och caféer över hela världen. 

Vad kan David Rio?

David Rio är världskända för deras chai te. David Rio har satt standarden för vad som kan förväntas av den kryddiga tevarianten som anses vara ett av de bästa alternativen till den välkända kaffespecialiteten. Upplevelsen är alltid suverän och kräver inte att du själv ska skaffa alla ingredienser och specialutrustning samt att du ska känna till tebryggning särskilt väl. 

Vem ska välja David Rio?

Du ska välja David Rio om du letar efter chai te i särklass. David Rios varianter av chai te säljs i flera fina caféer och restauranger för att kvaliteten helt enkelt inte kan bli bättre. När du väljer David Rios te får du därför en caféupplevelse därhemma.

Kan jag använda David Rio?

För att använda David Rio chai ska du bara tillsätta varmt vatten, mjölk eller annan mjölksubstitut. Om du behöver inspiration så finns det olika spännande recept och förslag på förpackningarna och på David Rios webshop.

Besök David Rio