Gevalia – Kaffe vid oväntat besök
28 maj 2019

Gevalia – Kaffe vid oväntat besök

Gevalia har i många år varit bland de ledande kaffeproducenterna i Skandinavien. Gevalia har sedan dess grundande år 1853 fått en allt större lojal skara fans som dagligen dricker mängder av det berömda Gevaliakaffet.

Vem är Gevalia?

Gevalia grundades i den lilla svenska byn Gävle, som under den tiden endast hade 9500 invånare. Staden hade en roll som en av de viktigaste hamnstäderna, vilket innebar att staden hade många olika handelsföretag, som alla handlade med olika varor så som livsmedel och njutningsmedel. Kaffe blev en del av företagets produkter år 1913 när de köpte sitt eget kafferosteri. Kort härefter lanserades Gevalia som kaffemärke och den kända röda kaffepåsen togs i användning. Med tiden skapade Gevalia forskningslaboratorier och flera större kafferosterier för att få bättre kontroll över kvalitet och vidareutveckling, och inte minst förvaring. Idag fås Gevalia inte endast i Skandinavien och varianterna har blivit fler.

Vad kan Gevalia?

Gevalia är kaffe framställt på traditionellt sätt, med hög kvalitet och den väl bekanta smaken av färskt och balanserat kaffe. Gevalias expertis är särskilt inriktad på de nordeuropeiska smaklökarna, där de föredrar en lite syrligare och söt kopp kaffe än de gör söderut. När kaffebönorna anländer till Gevalia, testsmakas en mindre mängd av kaffebönorna innan resten sedan rostas. Dessa provsmakare och andra kvalitetkontollerare garanterar att ditt Gevaliakaffe alltid är perfekt.

Vem ska välja Gevalia?

Gevalia är det perfekta kaffet för hela dagen. Du kan använda dig av Gevalia när du går upp på morgonen och som kvällskaffe. Du kan också lugnt bjuda dina gäster på en kopp Gevalia, för som sloganet i flera av Gevalias reklamkampanjer låter – så är Gevalia det kaffe man bjuder på vid oväntat besök.

Kan jag använda Gevalia?

Gevalia kaffekapslar till Nespresso är kompatibla kaffekapslar av hög kvalitet. De är billigare än originalkapslar från Nespresso och har den goda smaken som du är bekant med från Gevalia.

Om du gillar det enkla med att använda din Tassimo-maskin, men saknar den goda Gevaliasmaken, finns det ett stort antal varianter av Gevalia till Tassimo. Inte endast har du möjligheten att få kaffe med den ursprungliga smaken, men också välja mellan flera specialiteter.

Det klassiska Gevalia filterkaffet finns också till Senseo. Med enkla kaffepads kan du blixtsnabbt tillreda en färsk och välsmakande kopp Gevaliakaffe, precis som du är van vid.

Besök Gevalia.