illy – Konsten att göra kaffe
7 maj 2019

illy – Konsten att göra kaffe

illy är en italiensk kaffeproducent som är känd världen över för sitt kaffe av hög kvalitet. illys framgång grundar sig i att de utvecklat maskiner som idag är grunden för moderna espressomaskiner.

Vem är illy?

illy grundades av Francesco illy år 1933. Företagets passion för gott kaffe har helt från början varit deras drivkraft. År 1935 utvecklade illy en maskin som kallades Illetta. Illetta var en maskin avsedd för café- och hemmabruk. Med maskinen kunde man snabbt och enkelt tillreda espressokaffe av hög kvalitet och med helt rätt tryck. Denna maskin är fortfarande grunden för de espressomaskiner som en finner på caféer och i hem världen runt. I slutet av 1940-talet tog Franscesco Illys son, Enesto, sin doktorsexamen i kemi och blev en del av verksamheten. Det var början på illys tekniska och vetenskapliga förhållningssätt till kaffeproduktion- och utveckling. Sedan det har illy endast vuxit och deras kunskap och teknologi har förbättrats och blivit mer avancerad, vilket betyder ännu bättre kaffe. Idag leds företaget av tredje generationen. Ernestos son, Andrea illy, står idag för ledningen och den fortsatta passionen för kaffeperfektion.

Vad kan illy?

Hos illy är endast det bästa tillräckligt bra. Därför är illys kaffe alltid ”Monoarabica”. Det betyder att kaffet endast kommer från kaffebönan Arabica och att kaffet odlas och skördas i ett enda område. Det är därför inte frågan om så kallade kaffeblandningar av olika sorters kaffe, som andra producenter vanligtvis producerar. illy har medvetet valt den här lösningen eftersom det ger den renaste kaffeupplevelsen, smak och arom.

Vem ska välja illy?

Du ska välja illy, om du inte kompromissar med kaffesmak. När du dricker en kopp illy kan du smaka precis varför kaffe inte bara är kaffe. Du ska välja illy om du vill ha det bästa varje gång du dricker kaffe. Det är kaffe för finsmakaren som vill bjuda sina gäster på något minnesvärt.

Kan jag använda illy?

illy Iperepresso är ett kaffesystem utvecklat av illy. Systemet använder ett avancerat kaffesystem som på bästa sätt gör en perfekt kopp kaffe. Illy till Iperespresso finns i flera varianter så att du kan välja din favorit.

Om du ska välja E.S.E Pods är det naturligt att titta på illys produkter eftersom de uppfunnit dessa malda och portionsuppdelade espressopods. Väljer du Illy E.S.E pods får du garanterat kaffeupplevelser av hög kvalitet.

Om du vill ha den optimala kaffeupplevelsen, ska det naturligtvis vara med rätt kaffebönor. illy kaffebönor är single-origin och finns i flera varianter.

Letar du efter malt kaffe till din espressomaskin, stämpelkanna eller filterkaffemaskin kan du hitta illy malt kaffe. Kaffet är smakrikt och aromatiskt och det är packat i en lufttät burk.

Besök illy.