Jacobs – Från butik till mastodont
19 augusti 2019

Jacobs – Från butik till mastodont

Jacobs är en del av det stora internationella företaget Jacob Douwe Egberts (JDE). Sedan Jacobs grundades år 1895 har de utvecklat sig till att vara Tysklands största kaffebrand, men du kan också stöta på Jacobs i andra delar av världen.

Vem är Jacobs?

I en ålder på endast 26 år slog Johann Jacobs upp dörrarna till sin första livsmedelsbutik. Butiken som var lokaliserad i tyska Bremen, specialiserade sig på kaffe, te, choklad och småkakor. Johann hade varit som kaffeproducentelev hos en av de förande kaffeproducenterna i Bremen. Här samlade han snabbt en massa kunskap och hans passion samt förmåga inom smaker upptäcktes snabbt av hans kolleger. Inom en kort tid fick Johann ansvaret för kafferostningen. Jacobs kaffe blev snabbt efterfrågat och redan år 1907 öppnade Johann Jacobs sin första fabrik för att kunna möta efterfrågan. Sedan inträdde Johanns brorson Walther in i verksamheten och det var hans idé att byta brand, marknadsföring och färger till det välkända gula och svarta, som fortfarande pryder Jacobs produkter.

Idag är Jacobs ett av världens förande kaffemärken. Speciellt kända är de för varianten Krönung, som kännetecknas av sin exceptionella kaffesmak.  

Vad kan Jacobs?

Jacobs är ett exceptionellt vardagskaffe för dig som letar efter något lite extra när du ska släcka kaffelusten. Kaffet finns i otaliga kaffesorter eftersom Jacobs alltid vill försöka tillfredsställa de nyfikna kaffeälskarnas äventyrslust. Du kan därför vara säker på att det också finns en Jacobsvariant för just dig, som kan bli din favorit. Kvaliteten är alltid i centrum av deras verksamhet och du kan vara säker på att varje parti är provsmakat för att säkra rätt smak och kvalitet.

Vem ska välja Jacobs?

Du ska välja Jacobs om du söker ett kaffe med extra potens och elegans. Jacobs har varianter som är perfekta som morgonkaffe, perfekta som kvällskaffe och som det kaffe som du ska bjuda gästerna på när du vill imponera på dem. Det finns alltid en Jacobs för dig.

Kan jag använda Jacobs?

Om du letar efter Jacobs till Nespresso, finns det ett fint urval av aluminiumkapslar. Kapslarna innehåller det välbekanta Jacobs kaffet av hög kvalitet.

Om du har en Tassimomaskin så finns det otaliga möjligheter för att passa upp dig själv och dina gäster. Urvalet av Jacobs till Tassimo är nämligen stort. Det finns inte endast svart kaffe men också diverse kaffespecialiteter som är en barista värdig.

Föredrar du Senseomaskinen så finns det också ett urval som kan säkra dig den välkända Jacobs till Senseo. Senseopads innehåller det samma kvalitetskaffet som du känner. Du kan på så sätt få en färskbryggd och delikat kopp kaffe.

Besök Jacobs