Kenco – Ett kaffeföretag
19 augusti 2019

Kenco – Ett kaffeföretag

Kenco är en engelsk kaffeproducent som sedan 1923 varit kända för sitt snabbkaffe, sina kaffebönor och malt kaffe av hög kvalitet.

Vem är Kenco?

Kenco grundades år 1923 av en sammanslutning av jordbrukare från Kenya – som också var namnet på butiken i Vere Street i centrala London. Härifrån sålde man rostade kaffebönor och malt kaffe till lokala – men största delen av butikens omsättning kom ändå från postorder från hela England. Efterfrågan blev i löpet av en kort tid så stor att företaget inte längre kunde stanna kvar i de små lokalerna. Butiken flyttade därför till Sloane Street bredvid en stor grosshandlare vid namnet John Gardiner. Gardiner hade en stor marknadsandel och levererade till butiker, restauranger och till stora arrangemang som Wimbledon. Det var därför logiskt att Kencos kaffe blev en del av Gardiners produktportfölj. Efter andra världskriget köpte Gardiner Kenco och öppnade flera butiker i städer omkring London. Samtidigt växte förfrågan på både postorder och catering. Under 1960-talet började cafékulturen sprida sig i de engelska storstäderna och Kenco var med helt från början. Därmed blev Kenco snabbt ett hushållsnamn och efterfrågat i butiker över hela England. Idag är Kenco fortfarande ett av Englands mest eftertraktade kaffebrands, precis som du kan stöta på Kenco över hela världen.

Vad kan Kenco?

Med en erfarenhet på nästan ett århundrade vet Kenco precis vad kaffedrickarna vill ha. Du kan därför vara säker på att kvaliteten är på topp och att smaken är helt unik. Kencos kaffe kommer idag från de allra största kaffeproducerande länderna – 80 % från så kallade Rainforrest Certifierade plantager. Det betyder att kaffet produceras under goda förhållanden för både miljö och arbetare. Dessutom har Kenco påbörjat flera initiativ med syfte att förbättra arbetsvillkoren för de lokala arbetarna samt förbättra plantagernas närområden. Kenco har bland annat lanserat ett projekt som de kallar ”Kaffe mot organiserad brottslighet”, som ska hjälpa unga invånare i Honduras med att få ett bättre liv och undvika hot från gängmiljön.

Vem ska välja Kenco?

Du ska välja Kenco om du är en passionerad kaffedrickare. Allt kaffe från Kenco är producerat under stränga kvalitetskrav och all produktion blir noggrant kontrollerad för att se till att allt lever upp till Kencoarvet. Kenco kallar sina kaffeexperter för Cofficionados. Bakom namnet gömmer sig utbildade medarbetare med en enorm kunskap och passion för kaffeutveckling och som aldrig accepterar något annat än det bästa.

Kan jag använda Kenco?

Om du är en Tassimoägare finns det ett speciellt exklusivt urval av Kenco till Tassimo. Med bara ett enkelt tryck kan din Tassimomaskin brygga en perfekt kopp kaffe, precis som Cofficionadorna från Kenco har tänkt det.

Besök Kenco.