Lavazza – Unika upplevelser i varje kopp
19 augusti 2019

Lavazza – Unika upplevelser i varje kopp

Lavazza är en av Italiens förande kaffeproducenter. Sedan de slog upp dörrarna år 1895 har företaget skapat sig ett namn som är känt världen över.  

Vem är Lavazza?

Det hela startade då Luigi Lavazza öppnade sin första butik i Torino. Från sin lilla butik sålde Luigi kaffe till lokala köpmän som snabbt märkte att Luigi kunde något helt speciellt. Han använde nämligen sin stora passion för kaffe när han utvecklade sin kaffekunskap om ursprung, odling och kaffesorter. Han använde sin kunskap till att skapa det som vi idag känner som kaffeblends. Kaffeblends är blandningar av olika slags kaffebönor med olika slags arom och smak, som sammansatt skapar ett perfekt samspel. Den unika idén ledde till stor popularitet och snart därefter måste Lavazza flytta till större lokaler. När nästa generation blev vuxna utvidgades företaget till att inte endast sälja lokalt och efterfrågan efter Lavazzakaffe exploderade i hela Italien. Under 1950-talet upplevde den italienska ekonomin ett uppsving och flera företag flyttade deras produktion till stora och automatiserade fabriker. Lavazza öppnade sin första fabrik år 1957 och växte snabbt till ett av Italiens största kaffeföretag. Exporten och efterfrågan utanför Italien steg och idag kan du få Lavazza över hela världen.

Vad kan Lavazza?

Lavazza betraktas som experter när det kommer till kaffeblends. Med över 100 års expertis kan du med säkerhet hitta din nästa stora kaffeupplevelse hos dem. Kvaliteten är alltid i centrum hos Lavazza, som under senare år också fokuserat på hållbarhet. De har påbörjat ett stort antal initiativ för att säkra bästa förhållandena för bönder på plantager. De lägger vikt på utbildning och ekonomiska bidrag för att de lokala bönderna ska kunna odla kaffebönor av hög kvalitet utan att naturen belastas i onödan.

Vem ska välja Lavazza?

Du ska välja Lavazza om du kan smaka skillnad på kaffe och är kräsen när det gäller val av kaffe. De har många unika sammansättningar av kaffebönor som du inte ska gå miste om. Kaffet är skapat med italiensk passion för kaffe vilken är så ingrodd del av kaffeproduktionen i Italien att det går att smaka i varje kopp. Oberoende om du använder en klassisk filterkaffemaskin, en stämpelkanna, espressomaskin eller kapselmaskin så ska du naturligtvis prova Lavazza.

Kan jag använda Lavazza?

Om du har en Nespresso-maskin finns det ett fint urval av populära Lavazza till Nespresso. Kapslarna innehåller kaffe av högsta kvalitet, som det förväntas när man väljer Lavazza.

Lavazza har sitt helt eget kapselsystem som heter Lavazza A Modo Mio. Till denna maskin har Lavazza själv utvecklat ett brett sortiment av kvalitetskapslar och det finns dessutom kompatibla kapslar från andra producenter. Det är därmed lätt att hitta en favoritkapsel till Lavazza A Modo Mio.

Letar du efter den autentiska kaffeupplevelsen, ska du inte gå miste om färskmalda kaffebönor. Lavazza kaffebönor finns i ett stort urval och det finns gott om möjligheter att hitta en ny favorit.

Besök Lavazza