Lindt - Maître Chocolatier
11 oktober 2019

Lindt - Maître Chocolatier

Lindt är en schweizisk chokladpionjär som tillverkar choklad och andra söta delikatesser. Företaget öppnade sina dörrar för första gången år 1884 och har sedan dess blivit en världskänd producent av kvalitetschoklad.

Vem är Lindt?

Lindts berättelse börjar år 1836 när Davis Sprüngli-Schwarz och hans son Rudolf köper ett litet konditori i Zürich. Härifrån säljer de choklad och andra delikatesser med namnet ”Sprüngli & Son”. Det blir snabbt en succé och därför blir efterfrågan snart tillräckligt stor för att öppna en egen fabrik år 1845.

Davids två söner ärvde butiken senare. En fick butikerna och den andra sonen Rudolf tog över fabriken. När marknadsandelen och efterfrågan ökade beslöt Rudolf sig för att utvidga verksamheten och han köpte bland annat chokladfabriken Lindt i Bern. Han tog över namnet som senare blivit synonymt med hög kvalitet och smak. Sedan dess har företaget bara vuxit från ett litet företag till ett stort internationellt företag med fabriker, avdelningar och brands i flera länder.

Vad kan Lindt?

Lindt utvecklar ett brett sortiment av chokladprodukter som är kända för sin höga kvalitet och sina smakupplevelser i toppklass och till ett rimligt pris. Lindt är inte bara en klassisk chokladproducent – de kallar sig för ”chokolatier” – ett begrepp som tyder på en speciell knowhow och en passion för choklad.

Vem ska välja Lindt?

Du ska välja Lindt om du uppskattar choklad av hög kvalitet samt goda råvaror. Lindts många chokladprodukter är tillverkade av experter med en speciell kunskap och expertis inom chokladtillverkning. Både smak och konsistens är i toppklass. Alla Lindts produkter blir kontinuerligt testade och kontrollerade för att säkra att alla faser i produktionskedjan från kakaoböna till choklad är perfekta. Om du har förmågan att smaka djup och aromer som endast god choklad kan leverera och du är kräsen när det kommer till choklad, då ska du välja Lindt.

Kan jag använda Lindt?

Lindts produkter fås i många former och smaker, men de flesta känner igen dem från de större mataffärernas hyllor. Chokladen finns i olika versioner, t.ex. med högre chokladinnehåll eller med tillsatt smak av till exempel mynta eller chili.

Besök Lindt.