L’Or – Förföriskt elegant kaffe.
25 april 2019

L’Or – Förföriskt elegant kaffe.

L’Or är en fransk kaffeproducent, som producerar kaffe av hög kvalitet. När L’Or gör kaffe är bara det bästa gott nog – hela vägen från kaffeplanta till din kaffekopp. L’Or har existerat sedan 1992 och har redan från början skapats för att producera fantastiskt kaffe. De har genom åren samlat expertis och erfarenhet - och det känns på smaken.

Vilka är L’Or?

L’Or slog upp sina dörrar i 1992. Med målsättningen att laga världens bästa kaffe - och med ett namn som översatt betyder guld - har ambitionerna redan från början varit stora. Kärleken till kaffet är drivkraften bakom L’Ors framgång, med fokus på utveckling och forskning i alla led av kaffeodling och -produktion. L’Or är en del av Jacobs Douwe Egberts (JDE), som är en av världens största kaffeproducenter, med en lång rad av kaffemärken under sig.

Vad kan L’Or?

För L’Or är kaffe inte bara kaffe – Det handlar om nyanser och balanser, som kräver kaffenörderi och expertis av en alldeles särskild nivå. Kaffet odlas på kaffeplantager – och särskilt den populära Arabica-kaffebönan är svår att odla. Den kräver nämligen helt särskilda förhållanden, såsom delvis skugga, den precis rätta temperaturen och luftfuktigheten, och så kräver befruktningen av kaffeplantans blomster att den har de precis rätta grannplantorna. L’Or ser till att plantorna får precis det de behöver, för att ge dem de önskade smakerna i slutprodukten. Dessutom har de utvecklat flera olika fermentationsprocesser och efterbehandlingar av bönorna, vilket gör det möjligt att styra sötma, syrlighet och arom.

Vem ska välja L’Or?

Du ska välja L’Or, om du älskar kaffe och om du kan känna skillnad i smaken på kaffet från en bensinmack och det välbryggda kaffet från baristan på caféet. Det är kaffe för kaffenörden, som inte bara tar den billigaste produkten från hyllan i mataffären, utan lägger ner tid på att smaka sig fram och hitta sin favorit. Därför kan du också hitta fler varianter av L’Ors kaffe – det är nämligen detaljerna som gör skillnaden.

Kan jag använda L’Or?

L’Or finns i flera former. Du kan få L’Or till Nespresso, som produceras i aluminiumkapslar, precis som du känner det från de originella Nespresso-kapslarna. Urvalet till Nespresso är stort, det kan därför vara en bra idé att prova flera varianter, eller eventuellt prova vårt L’Or startpaket.

Är du här för den rena kaffeupplevelsen, kan du också köpa L’Or Kaffebönor. Med L’Ors kaffebönor får du den fullständiga aromen och smaken, då den först friges när du själv maler bönorna. L’Ors kaffebönor delar i övrigt namn och smaknyanser med många av Nespressovarianterna. Känner du till Nespressovarianterna, kan du därför med fördel välja samma variant i kaffeböneform.

Besök L'Or.