Merrild – Dansk kaffehistoria
30 september 2019

Merrild – Dansk kaffehistoria

Merrild är ett danskt kaffeföretag från 1960-talet. Merrild är ett av de populäraste kaffevarianterna i Danmark och har under flera decenniers tid varit en fast del av den danska vardagen i många hushåll.

Vem är Merrild?

Merrild grundades av affärsmannen Møller Merrild som hade en enorm entusiasm för kaffe. Han var ändå inte helt nöjd med de kaffeprodukter han kunde få på marknaden, så han beslöt sig för att själv göra en skillnad. År 1960 köpte han sitt första kafferosteri. Kafferosterier placerades i källaren av en affärsmansbutik, där kaffet löpande testades och kryddades för att uppnå den helt optimala smak och arom. En av kaffeblandningarna som skapades under den tiden, som många fortfarande njuter av idag, heter Merild 103.

När stora supermarketar började inta städernas gator och gränder, såg Møller Merrild en möjlighet att sälja sitt kaffe över hela landet. Det var så det gick till då Merrild gick från att vara ett lokalt varumärke till stora affärshyllorna över hela landet. Idag har Merrild blivit en central del av dansk kaffekultur och du kan hitta Merrild i alla danska mataffärer.

Vad kan Merrild?

Merrild är bra på att göra kvalitetskaffe för hela folket. Merrilds kvalitet är i första klass och de levererar alltid ett kaffe som tillfredsställer kaffesuget. Kaffet är traditionellt producerat och är perfekt för dig som vill dricka ett vanligt kaffe som du känner igen. 

Vem ska välja Merrild?

Du ska välja Merrild om du vill ha en kopp kaffe med en behaglig smak och arom, på ett lätt sätt. Det är en perfekt kopp kaffe som du med fördel kan bjuda dina gäster på, liksom det är en kopp kaffe som kan avnjutas när som helst under dagen.

Kan jag använda Merrild?

Om du har en av de populära Senseomaskinerna kan du brygga Merrild på Senseo. På bara en minut har du en härlig kopp färskbryggd Merrild – en perfekt start på dagen!

Besök Merrild.