Mokaté – enkelt och läckert
30 april 2019

Mokaté – enkelt och läckert

Mokaté är en polsk producent med särskilt fokus på snabbprodukter – alltså endast pulverprodukter, som endast ska tillsättas vatten eller mjölk. Genom sin långa livstid har Mokaté gjort sig berömt i hela Europa genom att producera födovaror av hög kvalitet till billiga priser.

Vem är Mokaté?

Mokaté är ett företag med över hundra års erfarenhet. Företaget grundades i 1900 i staden Dobra, som ligger på den plats som idag är Tjeckien. Mokaté har redan från starten haft samma familj som ledare av företaget, och har utvecklat sig till det stora företag som det är idag, tack vare sin expertis i att producera mjölkpulver – såsom till exempel cappuccino och caffe latte. I början fokuserade Mokaté endast på den lokala marknaden, men allteftersom företaget växte blev produkterna också mer efterfrågade i resten av Östeuropa. Därför har Café René idag flera fabriker placerade runt omkring i Polen, där de både forskar, utvecklar och producerar sina många produkter.

Vad kan Mokaté?

Mokaté har specialiserat sig i att laga snabbprodukter av hög kvalitet, men till låga priser. Deras stora expertis i att framställa mjölkpulver och snabbkaffe gör att du med Mokatés produkter kan laga en läcker cappuccino helt utan kaffemaskin – du behöver bara koka vatten och tillsätta en förpackning – så är du klar att dricka en härligt skummande kopp cappuccino. Priset är lägre än konkurrenternas pga den lägre lönen i Polen, samt att Mokaté odlar och framställer många av råvarorna i lokalområdet. Kaffet importerar Mokaté särskilt från Italien för att vara säkra på att få det bästa kaffet, som lever upp till deras höga kvalitetskrav.

Vem ska välja Mokaté?

Du ska välja Mokaté, om du njuter av enkelheten framför allt. I stället för att fylla köket med diverse kaffemaskiner ska du endast använda en vattenkokare eller värma upp vatten på din spis - så kan du blixtsnabbt laga otaliga läckra varma drycker. Andra konkurrenters motsvarande produkter kostar ofta mycket mer än Mokatés, så om du önskar att spara pengar, och ändå få varor av god kvalitet är Mokaté ett bra val.

Kan jag använda Mokaté?

Mokaté snabbkaffe kan användas av alla som har tillgång till kokt vatten. Det finns många varianter, och trots att priset är lågt är kvaliteten ändå i topp.

Är du eller någon i familjen varm chokladdrickare finns det flera varianter av Mokaté Snabb-Varm Choklad. Dessa varianter kan blandas både med varmt vatten eller mjölk, beroende på vad man har tillgängligt.

Är du en gottegris kan du prova Mokatés småkakor. Så har du alltid lite sött att bjuda gästerna på.