Nescafé – Hela världens favoritkaffe
13 maj 2019

Nescafé – Hela världens favoritkaffe

Den schweiziska kaffeproducenten Nescafé har haft ett stort inflytande på hur vi dricker vårt kaffe i dag. Nescafé är pionjärerna inom instantkaffe som de producerat sedan 1930-talet. I dag är Nescafé världens mest sålda kaffe.

Vem är Nescafé?

Startskottet till Nescafé var då Brasilien under 1930-talet, efter börskraschen på Wall Street, hade ett stort överflöd av kaffe som de inte längre kunde avsätta. Det såg Max Morgenthaler många möjligheter i. Som ledare av projektet var det hans idé att frystorka kaffe, så att det bara skulle tillsättas varmt vatten för att få en välsmakande kopp kaffe. År 1938 var produkten med namnet Nescafé klar och man var redo att producera och sälja denna nya kaffeform. Namnet kommer från en förening av orden Nescafé och Café. Sedan dess har Nescafé varit en fast del av ransonerna hos den amerikanska militären och har t.o.m. varit med på Apollo 11 resan till månen. Idag fås Nescafé i otaliga varianter och de producerar också den populära Nescafé Dolce Gusto maskinen.

Vad kan Nescafé?

Nescafé är specialister i kaffeupplevelser som är lätta att tillreda, men som smakar som kaffe från Café och Restauranger. Nescafé är specialister när det kommer till instantkaffe. Du kan därför vara säker på att du får den bästa koppen instantkaffe när du väljer en produkt från Nescafé.

Vem ska välja Nescafé?

Du ska välja Nescafé om det ska vara lätt och enkelt för dig. Urvalet av Nescafés produkter är stort och det är därför lätt att hitta en favorit. Nescafés produkter är oftast lätta att tillreda, eftersom det bara krävs att du tillsätter varmt vatten. Det är därför också idealt att ta med sig på utfärd när det ska vara snabbt och enkelt eller om man inte vill köpa kaffe med kort hållbarhet.

Kan jag använda Nescafé?

Önskar du Nescafés smakupplevelser och vill du samtidigt gärna ha en maskin som ser till att du får den optimala upplevelsen, då kan du kika på Nescafé Dolce Gusto. De är lätta att använda och det finns ett stort urval av kapslar till Dolce Gusto.

Nescafé är uppfinnarna, marknadsledarna och dem med det långt största urvalet av instantkaffe. Vi har samlat de mest populära Nescafé Instantvarianterna i vårt sortiment.

Nescafé Instantchoklad gör det lätt och enkelt att få en kopp choklad när du blir sötsugen.

Besök Nescafé