Nespresso® Vertuo® - Svar på dina frågor om den nya killen i klassen
4 juni 2019

Nespresso® Vertuo® - Svar på dina frågor om den nya killen i klassen

Artikeln är uppdelad i fem huvudområden:

Vad är NESPRESSO® VERTUO®?

Vad är skillnaden mellan Nespresso Original och Nespresso Vertuo?

Fördelar med NESPRESSO® VERTUO®

Nackdelar med NESPRESSO® VERTUO®

Finns det kompatibla kapslar till NESPRESSO® VERTUO®?

Grundläggande om Nespresso® Vertuo®

Vad är Nespresso® Vertuo® och vem är den för?

Första gången på 30 år har Nespresso® lanserat ett helt nytt system med tillhörande kapslar. Systemet passar mycket bra med kaffebehovet här i den norra delen av Europa där vi njuter av stora koppar kaffe och där många föredrar en svart kopp kaffe.

Med Nespresso® Vertuo® kan du förbereda 5 olika koppstorlekar kaffe:

 • 40 ml Espresso
 • 80 ml Dubbel Espresso
 • 150 ml Gran Lungo
 • 230 ml Coffee Mug
 • 414 ml Alto

Kapslarna har ett streckkodssystem som gör att maskinen själv läser av kapseln och doserar koppstorleken efter det.  

Vad är skillnaden mellan Nespresso® Original och Nespresso® Vertuo®

Den primära skillnaden mellan Nespresso® Original och Nespresso® Vertuo® är portionsstorlekarna. Möjligheterna är fler med Nespresso® Vertuo®. Dessutom har Nespresso® Vertuo® ett streckkodsystem som gör att det är lätt att tillreda kaffe precis så som det är avsett. Kort sagt är skillnaden att Nespresso® Vertuo® kan brygga större portioner och att den har en automatisk dosering. För att kapslarna har unika streckkoder kan man inte skapa kompatibla kapslar till Nespresso® Vertuo®, som det till exempel finns till Nespresso® och NESCAFÉ® Dolce Gusto®.

Hur fungerar en Nespresso® Vertuo® maskin?

Nespresso® Vertuo®-maskinen är mycket lätt att använda. Man fyller vattentanken och sätter i en kapsel. Varje kapsel har sin egen streckkod som Nespresso® Vertuo®-maskinen känner igen. Kapseln berättar för maskinen vilken temperatur vattnet ska ha, hur mycket vatten maskinen ska använda, hur starkt kaffet ska bli samt hur lång tid den ska brygga. Det tar omkring 15-20 sekunder att brygga en kopp kaffe.

Vad er Centrifusion™ teknologi

Det låter mycket avancerat när Nespresso® Vertuo® beskriver att deras Vertuo® Plus maskiner använder Centrifusion™ teknologi. Allt du behöver veta är att när du satt i en kapsel, kommer maskinen att läsa av streckkoden på kaffekapslen och därefter blanda vatten och kaffe i, samt rotera detta upp till 7000 varv i minuten, tills den helt perfekta koppen kaffe är klar.  

Fördelar med att använda Nespresso® Vertuo®

 • Lätt och enkelt med endast ett knapptryck
 • Kan göra både stora och små koppar kaffe
 • Stort urval av svart kaffe
 • Ett tilltalande utseende med stilren och enkel design
 • Kapslarna är gjorda av 100% återvinnbart aluminium

Nackdelar med Nespresso® Vertuo®

 • Maskinen är lite dyrare jämfört med övriga kapselmaskiner
 • Priset per kopp kaffe (3,50 kr och 5,50 kr)
 • Det finns inga kompatibla kapslar till Nespresso® Vertuo® - kapslarna kan därför endast köpas i Nespresso®s egna butiker eller deras online webshop
 • Brygger endast svart kaffe
 • Inget inflytande på bryggningen av ditt kaffe

Vad kostar en kopp Nespresso® Vertuo® kaffe?

En kopp kaffe Nespresso® Vertuo® har ett pris på mellan 3,50 kr och 5,50 kr. Eftersom Nespresso® Vertuo® erbjuder varianter som gör att du kan förbereda större koppar kaffe än med Nespresso® Original, innehåller kapslarna mer kaffe och är därför dyrare.

Finns det kompatibla kapslar till Nespresso® Vertuo®?

Nej, för att kapslarna har unika streckkoder betyder det att det inte finns kompatibla kapslar till Nespresso® Vertuo®, som det t.ex. finns till Nespresso® Original och NESCAFÉ® Dolce Gusto®.

Vad kan en Nespresso® Vertuo® maskin göra?

Nespresso® Vertuo® kan göra 5 koppstorlekar, alla med svart kaffe. Storlekarna är 40 ml, 80 ml, 150 ml, 414 ml. Orsaken till att några av dem har lite speciella mått är att måtten ursprungligen är utvecklade i ”oz”, som är den måttenhet som används i USA.

Ska jag välja en Nespresso® Vertuo® maskin?

Om du tycker om en god kopp kaffe och kanske redan varit nöjd med din Nespresso® Original, kan du med Nespresso® Vertuo® bara luta dig bakåt och låta kaffet brygga sig själv efter att du valt smak och tryckt på knappen. Om det omvänt finns en liten barista i dig och du gärna vill nörda ner dig lite med inställningar och smak, så tycker många att Nespresso® Vertuo® är för automatisk.

Om du gillar gott kaffe med mjölk så som en Cafe Latte eller Cappuccino, bör du istället överväga att välja en Nespresso® Original, NESCAFÉ® Dolce Gusto® eller Tassimo maskin.