Nestlé – Den schweiziska livsmedelsgiganten
12 juni 2019

Nestlé – Den schweiziska livsmedelsgiganten

Nestlé är ett av världens största företag. Sedan dess grundande år 1866 har portföljen med produkter konstant vuxit. Nu har du möjligheten att få produkter från Nestlé och deras många dotterbolag runt om världen.

Vem är Nestlé?

Nestlés historia börjar år 1866 med/under namnet Anglo-Swiss Condensed Milk Company. Företaget producerar mjölkprodukter, speciellt mjölkpulver till babyn, som snabbt blir en hit i storstäderna i centrala Europa som samtidigt är i stor utveckling på grund av industrialiseringen. År 1905 byter företaget namn till Nestlé efter Henri Nestlé som bidrar till utvecklingen av flera nya processer att producera mjölkpulver på.

Därefter utvecklar Nestlé en rad produkter bestående av bl.a. choklad och frystorkat kaffe. Då 1 och 2 världskriget bryter ut i början av 1900-talet stiger efterfrågan av dessa produkter fort, eftersom det är idealt för soldaterna att ta dessa produkter med sig som fältrationer, då frakt av produkter är utmanande och produkternas hållbarhet är det fundamentala.

Efter krigstiden i början av 1900-talet har Nestlé varit en del av Hillarys äventyr som den första till toppen av Mount Everest, samt som en del av rationerna för Apollo 11 månlandning.  

I dag är Nestlé bland världens största livsmedelsföretag, med en stor mängd produkter i både eget och i dotterbolag. I dag är Nestlé fortfarande ett företag med fokus på forskning och utveckling, där de har påbörjat flera initiativ för miljö och hälsa. Dessutom är Nestlé inte endast ett livsmedelsföretag längre och har därför bl.a. också en hudvårdsavdelning.

Vad kan Nestlé?

Nestlés enorma företags- och produktportfölj gör att Nestlé kan det mesta. När det är frågan om livsmedel är Nestlé speciellt kända för sin choklad, sina frukostprodukter och babymat. Utöver det äger Nestlé även Nespresso, Nescafé och Nestea, samt otaliga andra brands, så du har garanterat smakat på många av deras produkter.

Vem ska välja Nestlé?

Nestlé erbjuder alltså många möjligheter, vilket betyder att alla kan välja att använda produkter från Nestlé. Urvalet och variationerna är oftast många och priserna är alltid konkurrenskraftiga. Nestlé använder sig av många miljövänliga lösningar för många av deras produkter, vilket betyder att det också finns något för dig som uppskattar ekologiskt samt goda natur- och arbetsförhållanden.

Kan jag använda Nestlé?

Nestlé Choklad gör det möjligt att bjuda dina gäster på något sött till kaffet, eller skämma bort de minsta när det ska mysas.

Om du ska ha kaffe och det helst ska vara lätt – men gott – rekommenderar vi att du tar en titt på Nescafés snabbkaffe. Om du lätt och enkelt vill tillsätta mjölk till kaffet, kan Nestlé också hjälpa dig med det.

Nescafé Dolce Gusto är ett populärt system som du kan finna flera av Nestlés populära smakvarianter till.

Vill du gärna ha billigare alternativ till Dolce Gusto, så finns det också kompatibla kapslar till den här maskinen.

Har du en Nespresso-maskin? Du hittar ett stort urval av billiga kompatibla kapslar till Nespresso.

Besök Nestlé.