Yogi Tea – Må fred i själen ge oss glädje.
30 september 2019

Yogi Tea – Må fred i själen ge oss glädje.

Yogi Tea är ett amerikanskt företag från delstaten Oregon. Sedan 1980-talet har de producerat örtte som är inspirerat av klassisk indisk och persisk tekultur.

Vem är Yogi Tea?

Yogi Bhajan är en yogainstruktör som emigrerat till USA från Punjab i Indien och det är han som ligger bakom Yogi Tea-märket. Under den kulturella revolutionen under 1960- och 70-talet utvecklade många ett spirituellt behov och många letade efter inre ro. Yoga blev därför snabbt en hit bland befolkningen, inte bara som en träningsform men också som en livsstil som gör gott för både kropp och själ. Yogi Bhajan undervisade i den ännu relativt okända träningsformen och efter yogasessionerna bjöd han på te. Detta te blev snabbt populärt bland deltagarna och de efterfrågade teet för hembruk. Det tog inte länge innan teet producerades och det blev naturligt att ge namnet Yogi Tea efter Yogi Bhajan. I början producerades teet lokalt men på grund av en stor och växande popularitet började produkterna produceras professionellt redan år 1982.

I dag kan du hitta Yogi Tea i de flesta affärerna i Västvärlden och därför produceras det också på flera kontinenter och i flera länder.

Vad kan Yogi Tea?

Även om företaget bara existerat i ett par decennier så bygger Yogi Tea på decennier av knowhow och tetraditioner från öst. Recepten har man utvecklat under dessa år och ingredienserna är färska och ekologiska. Resultatet är en naturlig och ren smak som ger värme och ro i själen. 

Vem ska välja Yogi Tea?

Yogi Tea är särskilt bra för dig som uppskattar te som har en helt speciell kvalitet. Yogi Tea är nämligen tillverkat av de bästa ingredienserna som är sammansatt för att göra ett gott intryck på dina smaklökar och sinnen. Därför finns det också en särskilt utvald yogaställning på varje enskild tevariant, som matchar den sinnesstämning som varianten strävar efter att framkalla. 

Kan jag använda Yogi Tea?

Det enda du behöver när du ska tillreda Yogi Tea är kokt vatten. Därför ska du bara ha en vattenkokare eller annat som du kan värma upp vattnet med. Yogi Tea tepåsar är lätta att använda både när du ska brygga en kopp eller en hel kanna te.

Besök Yogi Tea.