Lyxkaffebönor

75 varor
Sortering:
Decaffeinato Espresso 250g kaffebönor från Delonghi
(3)
55,00 kr
Lavazza Caffé Decaffeinato whole beans
(1)
119,00 kr
Decaffeinato kaffebönor från illy
(5)
99,00 kr

Lyxkaffebönor – kvalitet framför allt!

Hos Kaffekapslen känner vi kaffe, och vi känner kaffeälskare. Därför har vi samlat de bästa kaffebönorna från våra producenter, så att du kan laga den perfekta koppen kaffe. Vi har samlat våra bästa variante, från de lättrostade till de mörkrostade, så du själv kan mala ditt kaffe och få den underbara aromen som endast kvalitetskaffe kan ge.

Varför ska jag använda kaffebönor?

När du köper lyxkaffebönor får du den ultimata kaffeupplevelsen. Inget slår färskmalet kaffe, som är lagat på de bästa kaffebönorna. Så snart kaffebönorna malts försvinner en del av aromen och smaken, och ju längre tid det gått sedan kaffet malts, desto mer smak och arom försvinner det. När du maler ditt kaffe själv har du också möjlighet att bestämma malningsgraden. Det betyder att du kan tillreda finmalet kaffe, som du kan använda till att laga en perfekt kopp espresso. Du kan mala det medelfint, och använda det till filterkaffe eller kallbryggning. Eller också kan du mala det grovt, vilket är idealt för stämpelkanna.

Om du överväger att mala ditt eget kaffe vill vi rekommendera att du tar en titt på vårt urval av kaffekvarnar.

Vilken kaffeböna är den rätta för mig?

När du har beslutat dig för vilken typ av kaffe du ska laga – Espresso, filterkaffe eller stämpelkanna – ska du finna den just rätta kaffebönan. I grunden är det viktigt att ta reda på hur du vill att ditt kaffe ska vara rostat. Rostningen har ett stort inflytande på styrkan och aromen av kaffet.

Lättrostade kaffebönor är mildare i smaken p g a ett högre innehåll av syra. Därför är det också en perfekt variant om du ska laga kaffe i stämpelkanna.

Mellanrostade kaffebönor har en lätt sötma, som kännetecknar den typen av kaffe som de flesta skulle kalla en ”vanlig” kopp kaffe. Kaffets rostning har här framhävt den karamelliserade smaken från sockret i kaffebönan, men har ändå en fortsatt mild syrlighet, som ger ett perfekt avbalanserat filterkaffe.

Mörkrostade kaffebönor är det ideala kaffet till espressobryggning. Den mörkare rostningen framhäver kaffebönans naturliga sötma, som är starkare karamelliserad. Därför är syrligheten också minimal, och det ger den helt perfekta smaken till en kraftig och aromatisk espresso.

Vilka kaffesorter finns det?

Den största delen av kaffe som produceras i världen är av sorterna Arabica och Robusta. Även om de båda är av plantarten Coffea, är det stor skillnad på vilka förhållanden de trivs under och var i världen de kultiveras. Därför är det också en stor skillnad i smaken på de två. Även inom Arabica och Robusta finns det stora variationer på smak. Det är därför viktigt att läsa våra beskrivningar av produkterna, liksom det är viktigt att lita på sina egna smaklökar.

Arabica kaffebönor

Arabica är världens mest populära kaffeböna. Det fastslås att Arabica utgör omkring 60% av världens produktion av kaffe, och den är också den överlägset mest populära i Nordeuropa. Denna kaffeböna är också känd som Coffea Arabica, då den ursprungligen kultiverades i Etiopien och Yemen, och är den äldsta kända kafebönan. Idag odlas Arabicabönorna i flera länder, och trivs särskilt på höglandet och i bergssluttningar i subtropiskt klimat. Det är denna kaffesort som oftast finns i kaffe som kommer från Syd- och Centralamerika.

Kaffeträden är mycket sårbara, och kan därför ofta drabbas av sjukdomar. Dessutom trivs de vid ett mycket precist temperaturintervall och fuktighetsgrad, liksom de kräver delvis skugga. Därför kommer du också att få uppleva ett högre pris på Arabicakaffe, i motsats till det mer robusta Robusta.

Arabica är välkänt för sin söta och mjuka arom och smak.

Lyxkaffebönor – kvalitet framför allt!

Hos Kaffekapslen känner vi kaffe, och vi känner kaffeälskare. Därför har vi samlat de bästa kaffebönorna från våra producenter, så att du kan laga den perfekta koppen kaffe. Vi har samlat våra bästa variante, från de lättrostade till de mörkrostade, så du själv kan mala ditt kaffe och få den underbara aromen som endast kvalitetskaffe kan ge.

Varför ska jag använda kaffebönor?

När du köper lyxkaffebönor får du den ultimata kaffeupplevelsen. Inget slår färskmalet kaffe, som är lagat på de bästa kaffebönorna. Så snart kaffebönorna malts försvinner en del av aromen och smaken, och ju längre tid det gått sedan kaffet malts, desto mer smak och arom försvinner det. När du maler ditt kaffe själv har du också möjlighet att bestämma malningsgraden. Det betyder att du kan tillreda finmalet kaffe, som du kan använda till att laga en perfekt kopp espresso. Du kan mala det medelfint, och använda det till filterkaffe eller kallbryggning. Eller också kan du mala det grovt, vilket är idealt för stämpelkanna.

Om du överväger att mala ditt eget kaffe vill vi rekommendera att du tar en titt på vårt urval av kaffekvarnar.

Vilken kaffeböna är den rätta för mig?

När du har beslutat dig för vilken typ av kaffe du ska laga – Espresso, filterkaffe eller stämpelkanna – ska du finna den just rätta kaffebönan. I grunden är det viktigt att ta reda på hur du vill att ditt kaffe ska vara rostat. Rostningen har ett stort inflytande på styrkan och aromen av kaffet.

Lättrostade kaffebönor är mildare i smaken p g a ett högre innehåll av syra. Därför är det också en perfekt variant om du ska laga kaffe i stämpelkanna.

Mellanrostade kaffebönor har en lätt sötma, som kännetecknar den typen av kaffe som de flesta skulle kalla en ”vanlig” kopp kaffe. Kaffets rostning har här framhävt den karamelliserade smaken från sockret i kaffebönan, men har ändå en fortsatt mild syrlighet, som ger ett perfekt avbalanserat filterkaffe.

Mörkrostade kaffebönor är det ideala kaffet till espressobryggning. Den mörkare rostningen framhäver kaffebönans naturliga sötma, som är starkare karamelliserad. Därför är syrligheten också minimal, och det ger den helt perfekta smaken till en kraftig och aromatisk espresso.

Vilka kaffesorter finns det?

Den största delen av kaffe som produceras i världen är av sorterna Arabica och Robusta. Även om de båda är av plantarten Coffea, är det stor skillnad på vilka förhållanden de trivs under och var i världen de kultiveras. Därför är det också en stor skillnad i smaken på de två. Även inom Arabica och Robusta finns det stora variationer på smak. Det är därför viktigt att läsa våra beskrivningar av produkterna, liksom det är viktigt att lita på sina egna smaklökar.

Arabica kaffebönor

Arabica är världens mest populära kaffeböna. Det fastslås att Arabica utgör omkring 60% av världens produktion av kaffe, och den är också den överlägset mest populära i Nordeuropa. Denna kaffeböna är också känd som Coffea Arabica, då den ursprungligen kultiverades i Etiopien och Yemen, och är den äldsta kända kafebönan. Idag odlas Arabicabönorna i flera länder, och trivs särskilt på höglandet och i bergssluttningar i subtropiskt klimat. Det är denna kaffesort som oftast finns i kaffe som kommer från Syd- och Centralamerika.

Kaffeträden är mycket sårbara, och kan därför ofta drabbas av sjukdomar. Dessutom trivs de vid ett mycket precist temperaturintervall och fuktighetsgrad, liksom de kräver delvis skugga. Därför kommer du också att få uppleva ett högre pris på Arabicakaffe, i motsats till det mer robusta Robusta.

Arabica är välkänt för sin söta och mjuka arom och smak.