• ★★★★★ 500.000 nöjda kunder sedan 2011
  • Fri frakt vid köp över 599,-
  • Vi skickar alla vardagar kl. 16:00

Kakao kapslar till Dolce Gusto®

6 varor

  • Leverans inom 2-4 arbetsdagar.
  • Fraktkostnad : 49,90 kr. på beställningar över 100 kr.
  • Fri frakt med DHL på beställningar över 599 kr.
Varm chokladdryck kan bestå av hyvlad choklad, smält choklad, kakao, uppvärmd mjölk eller vatten och mycket ofta också socker. Eftersom Aztekerna skapade varm choklad runt 2000 år sedan har det skett många förändringar och helt olika varianter. Vi på KaffeKapslen har just den rätta varm chokladkapseln för dig att använda i din Dolce Gusto kaffekapselmaskin, som är lätt att tillaga och smakar rikt choklad.

Var i världen kommer varm chokladdryck ifrån?

För ungefär 2000 år sedan uppfann aztekerna den varma chokladdrycken, som var en viktig del av deras kultur.  Och från Mexiko infördes den till västvärlden, där den förändrades över tiden. Fram till 1800-talet användes varm choklad för medicinska ändamål, att behandla sjukdomar såsom lever- och magsjukdomar.  Idag konsumeras varm choklad enbart för nöjes skull, men vissa hävdar fortfarande medicinska ändamål i form av depression eller sorg.

Varianter på snabb varm choklad

Varm choklad är för många perfekt precis som den är, eller precis som de gillar den.  Men försök ta din varma chokladdryck till nästa nivå och utmana dina smaklökar.

Här är bara några av de många sätt du kan lägga en twist till din varma chokladkapsel för Dulce Gusto:

  • Lägg till en matsked karamell eller jordnötssmör, och rör om väl
  • Kanel, muskot eller vaniljextrakt kan förvandla din varma chokladdryck till en mycket aromrik drink.
  • Om du gillar det varmt eller det är influensa- eller den kalla årstiden, prova en bit färsk habanero eller cayennepeppar att lägga till krydda och vitamin C.
  • Jultiden innebär att doppa en pinne pepparmynta i din varma chokladdryck. 

Den varma chokladdrycken är bra för dig

Du skulle normalt inte tro att något som smakar så gott också kan ha positiva effekter på din hälsa och välbefinnande, men ja ja, det är sant.

När det gäller att bekämpa stress, ångest och depression, då fungerar den med serotonin laddade varma chokladdrycken som en anti-depressiv som utlöser produktionen av endorfiner. Vilket gör att människor känner glädje.

En studie från Cornell visade att en kopp varm chokladdryck innehöll dubbelt så många cancerbekämpande antioxidanter än ett glas vin eller en kopp grönt te. De föreslår också att du använder den varma chokladkapseln för Dolce Gusto på morgonen och lämnar vin och te till senare.

Den bästa tiden att dricka den varma chokladdrycken

Det finns rapporter som föreslår att du använder den varma chokladkapseln för Dolce Gusto både på morgonen efter att du vaknar och strax innan du går i säng. Anledningen till att börja dagen med en kopp varm choklad är att denna uppmuntrar frisättningen av må-bra-hormoner. Detta i sin tur ger dig en bra start på dagen.  Eftersom den ger dig en naturlig upplyftande känsla och innehåller koffein kan du hålla tillbaka om du planerar att gå till sängs tidigt.  Kom ihåg,

För mycket fenyletylamin (vilket är vad ger dig den naturliga upplyftande känslan) kan orsaka huvudvärk om du frossar.