• ★★★★★ 500.000 nöjda kunder sedan 2011
  • Fri frakt vid köp över 599,-
  • Vi skickar alla vardagar kl. 16:00

Ristretto kapslar till Dolce Gusto®

1 varor

  • Leverans inom 2-4 arbetsdagar.
  • Fraktkostnad : 49,90 kr. på beställningar över 100 kr.
  • Fri frakt med DHL på beställningar över 599 kr.
Ristretto kan bäst beskrivas som kort och sött, kortare än en espresso och sötare tack vare begränsningen av vattenflödet genom din kaffekapsel. Inga bekymmer dock, Dolce Gusto tar hand om det och gör att du får en perfekt ristretto. Den kan ha lite mindre koffein än en espresso men får dig ändå att vakna snabbt. Frågan är, till hör du ristretto- eller espresso-laget?

Vad är en ristretto?

En ristretto är bara ¾ så stor som en espresso med en kortare utvinningstid, vlket ger en tjockare, sötare, kortare, mer koncentrerad version av en espresso.

När du köper en ristretto kaffekapsel för Dolce Gusto finns det ingen förvirring alls. Dolce Gusto kaffemaskinen och din kaffekapsel vet exakt hur man gör den perfekta ristretto på några sekunder.

Hur stark är en ristretto verkligen

Man skulle tro att mindre vatten och kortare utvinningstid innebär att du får mer koffein. Inte nödvändigtvis. Ju längre vattnet rinner genom kaffekapseln, desto mer koffein extraheras. Så även om din ristretto smakar stadigt, starkt och sirapsliknande, så innehåller den inte mer koffein än en espresso.

Bästa sättet att dricka din ristretto

Det bästa sättet att dricka kaffe är alltid ditt sätt. Det sätt du gillar bäst och kaffekapseln du gillar bäst. Med tanke på att ristretto är kortare än en espresso och kan svalna mycket snabbt, föreslår vi att du värmer din kaffekopp innan du gör din ristretto. Italienarna använder den normalt som en snabb pick-me-up med tanke på den tid den tar att göra och att storleken är bara en eller 2 klunkar. Om du planerar att möta upp med en vän, föreslår vi en större kopp kaffe som du kan smutta på ett tag. Men återigen, som vi sa, det bästa sättet kommer alltid att vara ditt sätt när du använder en kaffekapsel för Dolce Gusto. 

Vem ska man lita på att göra en ristretto?

Det verkar finnas en global förvirring mellan barristas och personer som arbetar på kaféer avseende skillnaden mellan en ristretto och en espresso. De blandar ofta ihop de två. Man skulle kunna tro att man bara kan hitta svaret i Italien, men nej, vi känner vårt kaffe här på KaffeKapslen. Såvida du inte är på ett kafé med en barrista som tydligt känner till tekniken att göra en ristretto, lita bara på din Dolce Gusto kaffemaskin och kaffekapsel. 

Nästa nivå av ristrettoerfarenhet

Så du har provat på och njutit av din ristretto, låt oss nu gå vidare till nästa nivå av din kaffekapselupplevelse. Du kan försöka göra en macchiato, cappuccino eller café latte med din ristretto kaffekapsel för Dolce Gusto. Ristretto kaffekapslar fungerar utmärkt med mjölkdrycker på grund av den rika smaken.