• ★★★★★ 500.000 nöjda kunder sedan 2011
  • Fri frakt vid köp över 599,-
  • Vi skickar alla vardagar kl. 16:00

Te kapslar till Dolce Gusto®

5 varor

  • Leverans inom 2-4 arbetsdagar.
  • Fraktkostnad : 49,90 kr. på beställningar över 100 kr.
  • Fri frakt med DHL på beställningar över 599 kr.
Te hade ursprungligen ett medicinskt ändamål i Kina så långt tillbaka i tiden som tredje århundradet f.Kr. Idag har tekapslar både ett trevligt och medicinskt ändamål för många. Vi tror på balans, så varför inte balansera dina dryckesvanor och prova vårt utbud av tekapslar för din Dolce Gusto kaffekapselmaskin. Eller helt enkelt ha ett alternativ till kaffe när gästerna är på besök.

När ska du dricka och vilket te?

Det föreslås av en te-expert att dricka svart te på morgonen eftersom det hjälper till att påskynda blodcirkulationen och se till att hjärnan har tillräckligt med syre. Den smakar också bra med mjölk och/eller socker.

På eftermiddagen är kapslar med grönt te fördelaktiga eftersom det vid den tiden på dagen kan sägas att våra kroppar har för mycket levervärme från antingen vad vi äter eller mängden av stress som vi har haft.

På kvällen är det bästa teet att dricka det mörka eller röda teet såsom kinesiska Pu-erh-te eller sydafrikanska Red Bush-te. Resonemanget bakom detta är det faktum att kroppens immunförsvar på natten är mest aktivt och dessa teer hjälper till i förnyelsen och återhämtningen av det.  

Vilka teer passar vilka säsonger?

Under våren och sommaren är det grönt te som gäller. Det hjälper till med trötthet, ochj det släcker också din törst när du svettas mer.

Hösten innebär att temperaturen svalnar och Oolong-te föreslås eftersom det har jäst endast delvist och det är mellan grönt och svart tekapslar. Detta innebär att det är milt och uppfriskande inte bara för din ande, utan också för ditt sinne.

Vintern kräver svarta eller mörka tekapslar som verkligen har en förmåga att värma upp dig. Pu-erh-te är särskilt fördelaktigt att dricka i slutet av dagen eftersom det bryter ner fett och hjälper till att kontrollera kroppsfettet som vanligtvis ökar på vintern. 

Tedrickande på morgonen

När man dricker svart te på morgonen, är det bäst att göra så efter frukost, eftersom det inte hjälper till i upptagningen av vitamin B. Så 30 minuter efter frukost är bäst, när du har gett dig själv en chans att smälta maten.

Är te bra för barn?

Oron hos många är koffeinet i tekapslarna och det faktum att tekapslar innehåller polyfenoler som binder järn och gör det svårare för upptagningen. Det finns också studier som tyder på att te minskar förmågan att ta upp kalcium.

Det finns fördelar för barn som dricker te, exempelvis faktum att te innehåller fluor och därför har en positiv inverkan på deras tänder.  Studier har visat att upp till 2 koppar te om dagen inte har någon skadlig effekt och i själva verket har det lilla koffeinet i teet hjälpt koncentrationen i skolan och idrottsprestationer.

En annan fördel hos tekapslar för Dolce Gusto är de är en källa till flavonoider, växtföreningar, vars effekter inkluderar ökad hjärthälsa.

Så när det konsumeras med måtta utan socker och mjölk för att öka kalciumintaget, kan te för barn vara mycket fördelaktigt.