• ★★★★★ 500.000 nöjda kunder sedan 2011
 • Fri frakt vid köp över 599,-
 • Vi skickar alla vardagar kl. 16:00

Hela bönor från Illy

7 varor

 • Leverans inom 2-4 arbetsdagar.
 • Fraktkostnad : 49,90 kr. på beställningar över 100 kr.
 • Fri frakt med DHL på beställningar över 599 kr.
Illy kaffe behåller sin standard och kvalitet genom att se till att det efter varje skörd bibehåller sin kännetecknande smak för nästa skörd. Deras kaffebönor är perfekt blandade innan rostning och kylning, och väl bevarade genom tryckförpackning. Du kan vara helt säker på att varje kopp Illy du dricker kommer att smaka likadant och kommer att upprätthålla samma kvalitet som du är van vid.

Illy-bönans resa

Fram till den punkten där du öppnar din burk med rostade kaffebönor finns det en process i fyra steg som aldrig förändras och som i slutändan förblir konsekvent så att din Illy-kaffeupplevelse aldrig förändras.

 1. Transporten av de gröna kaffebönorna till Trieste i Italien börjar i 60-kilos jutesäckar som är packade med tillräckligt utrymme för luftcirkulation och eliminering av risken för mögelbildning under transporten.
 2. När de gröna kaffebönorna har kommit fram till Italien på ett säkert sätt numreras varje säck och görs redo att genomgå urvals -fasen. Detta inkluderar att ta bort främmande föremål och/eller magnetiska fragment. Därefter eliminerar en avancerad bildbearbetningsanordning bönor som kan vara fermenterade, är omogna eller helt enkelt inte håller en acceptabel kvalitet.
 3. Blandning ses som en konst, särskilt med tanke på att varje böna har en annan arom och balans i termer av bitter och söt. Så att sammanföra dem alla i harmoni är sannerligen en konst.
 4. Rostning består av olika faser, de första 15 minuterna är ett kritiskt skede där så många som 800 ämnen frigörs med hjälp av värme. Ett andra och tredje steg fortsätter rostningen av Illy-kaffebönan och färgen blir mörkare. Ögonblicket där rostningen måste avslutas är viktigt eftersom överrostning kommer att förstöra hela partiet.  

Trycksatt förpackning

Det har visat sig att efter 8 timmars exponering för luft, kan rostade kaffebönor förlora upp till 40% av sina aromer. Detta är en detalj som vakuumförpackningar och mjuka påsar inte kan ta itu med. För att övervinna denna utmaning använder Illy återvunna burkar och trycksatta förpackningar tillsammans med inert trycksatt kväve.

Denna trycksatta förpackning av Illy-kaffebönor säkerställer färskheten i upp till ett år. Detta, precis som mognandet av rött vin, kommer innebära att smaken hos dina Illy-kaffebönor blir rundare allteftersom framträngande oljor långsamt blandas med varandra i detta tillstånd. När du öppnar burken kan du höra det välbekanta "swishet" hos kvävet som flyr och sedan ska du börja dricka.

Illy-fakta

Illy är inte bara vilket kaffeföretag som helst, utan har en lång historia och en stor påverkan på många liv och gårdar. Här är några intressanta fakta om dem medan du dricker en kopp Illy-kaffe nybryggt i din Illy-kaffekapselmaskin:

 • Illy har haft sitt eget "University of Coffee" i över 20 år, där de erbjuder praktisk undervisning, utan kostnad för kaffeodlarna. De erbjuder också kaffeodlare som håller deras kvalitetskrav priser över marknadspriserna.
 • Illy är verkligen ett världsomspännande kaffevarumärke som finns i 140 länder.
 • Illy grundades år 1933 i Trieste, Italien av Francesco Illy. Idag representeras Illy fortfarande av tredje generationens ledarskap.
 • Illy står för fyra av världens åtta stora innovationer i kaffeindustrin.