• ★★★★★ 500.000 nöjda kunder sedan 2011
 • Fri frakt vid köp över 599,-
 • Vi skickar alla vardagar kl. 16:00

Malt kaffe från Illy

6 varor

 • Leverans inom 2-4 arbetsdagar.
 • Fraktkostnad : 49,90 kr. på beställningar över 100 kr.
 • Fri frakt med DHL på beställningar över 599 kr.
Oavsett om du använder en Aeropress, fransk press, en kaffebryggare med standardfilterpåse, eller något fint och dyrt, att använda malet kaffe innebär att du kan använda det i nästan alla maskiner med hjälp av ett antal olika bryggmetoder. Du är inte bunden till en viss maskin när du använder malt kaffe från Illy. Malet kaffe kan vara "old school", men det är verkligen en klassiker som många kaffedrickare kommer att fortsätta använda.

Vem är en expert på provsmakning?

En expert på provsmakning av kaffe kan jämföras med vad en oenolog är av vin. Denna person har ansvar för att upprätthålla den perfekta balansen och enhetligheten i Illy-blandningen oberoende av eventuella avvikelser från en skörd till en annan. Experten på provsmakning av kaffe har ett stort ansvar när det gäller att utvärdera skörden från säsong till säsong. Så nästa gång du tillagar en kopp kaffe med Illy-malet kaffe, kan du föreställa dig vad som krävdes för att komma fram till den punkten.

Precision, upprepning och utvärdering är vad som krävs.

En espressoupplevelse

Med en espressomaskin från Illy kan du njuta av kaffe med cafékvalitet, av baristastil med det bästa blandade Illy-malda kaffet du kan få. Här är upplevelsen du kan uppnå hemma:

 1. Det du kommer att se är en vacker hasselnötsfärgad crema med mörkare bruna ränder.
 2. Det andra sinnet kommer att väckas av doften av en god morgon, toast, honung, kola och choklad.
 3. Den första klunken kommer att få dig att uppleva ett fylligt kaffe som är sött och sammetslent med endast en övergående antydan till bitter.

Hålla kvaliteten hög

Illy börjar processen med att upprätthålla kvaliteten med trycksatt förpackning. När det malda kaffet kommer till dig, föreslår Illy att du kyler det efter öppnandet och använder det inom en vecka. 

Espresso - en konst från Illy

En espresso kan avnjutas på egen hand och utgöra basen för många andra typer av kaffe. Så om du kan njuta av en espresso eller inte är inte viktigt. Det viktiga är kvaliteten och blandningen hos ditt malna kaffe, din kaffemaskin och några andra tips från Illy som har 8 årtionden av erfarenhet i tillagningen av espresso:

 • Ditt vatten måste hålla en temperatur mellan 88-93 grader Celsius.
 • Trycket hos vattnet som passerar bör vara minst 9 bar.
 • Den perfekta mängden kaffe är 7 gram.
 • Resultatet bör vara 30 ml perfekt espresso, tack vare Illy.

Kaffe bryggt med malt kaffe från Illy

Att brygga kaffe är fortfarande en mycket populär metod för tillagninmg av kaffe, oavsett all ny teknik och alla kaffemaskiner att välja mellan. Bryggt kaffe kommer från Tyskland och vi kan tacka dem inte bara för metoden utan också för pappersfiltren. Här är några experttips om hur man gör det bästa bryggkaffet:

 • Att välja rätt typ av malt kaffe är det första och viktigaste steget. Mellanmalt kaffe är oftast att föredra, eftersom alltför grov malning resulterar i ett svagt kaffe och alltför fin kommer att resultera i alltför bittert kaffe.
 • Värm upp din kanna med kokt vatten, och om du vill ta det ett steg längre, även dina kaffemuggar som du kommer att använda. Särskilt på vintern.
 • Illy föreslår att du använder 7-8 gram malt kaffe per 100-150 ml vatten. Naturligtvis kan du anpassa till smak eller maskintillverkarens rekommendationer.
 • När kaffet har bryggts, var noga med att hälla det i en värmekanna, om kannan det bryggdes i inte redan var en sådan. Att lämna kannan på värmeelementet kommer att orsaka att ditt nybryggda kaffet smakar bränt, bittert och surt.