• ★★★★★ 500.000 nöjda kunder sedan 2011
  • Fri frakt vid köp över 599,-
  • Vi skickar alla vardagar kl. 16:00

Kapslar till kaffe med mjölk till Nespresso®

9 varor

  • Leverans inom 2-4 arbetsdagar.
  • Fraktkostnad : 49,90 kr. på beställningar över 100 kr.
  • Fri frakt med DHL på beställningar över 599 kr.

Piffa upp ditt kaffe med ett extra krämigt, sött och gott mjölkskum. Du kan skapa spännande drycker så som en latte macchiato, cortado, cappuccino och mycket annat genom att använda mjölkkapslar till Nespresso® på din kapselmaskin, eller genom att använda skummad mjölk i ditt kaffe.

Kaffe med mjölk till Nespresso®

Älskar du också det mångsidiga med kaffe och de många variationsmöjligheter som existerar?

Det finns otaliga slags kaffedrycker och många länder har också sina egna varianter: i Frankrike har de Café au Lait, Spanien har Cortado och Italien Cappuccino.

Många av dessa kaffevarianter innehåller mjölk. Därför erbjuder vi hos Kaffekapslen både mjölkkapslar och en mängd olika kaffekapslar som är lämpliga för att skapa en mjölkdryck med din Nespresso®-maskin.

Njut av klassiska kaffedrycker eller skapa själv en personlig favorit – möjligheterna är många.

Kaffe i vardagen kan därmed lyftas upp till en helt ny nivå, och göras till en unik upplevelse att glädja sig över, både för dig och för dina gäster.

Vi rekommenderar att du låter maskinen brygga en kopp vatten utan en kapsel efter att du använt kapslar som innehåller mjölk, för att det inte ska samlas mjölk i maskinen.

Varianter av kaffe med mjölk:

Det är möjligt att göra en läcker kopp caffe latte, cappuccino eller en latte macchiato med din Nespresso®-maskin. Många föredrar att dricka sitt kaffe med mjölk eftersom det ger en rundare och mildare smak. Det finns många olika slags varianter av kaffe med mjölk och det kan vara svårt att förstå skillnaderna mellan dessa drycker. Några drycker tillreds med espresso medan andra är meningen att förberedas med en större kopp kaffe. Förutom det, finns det en skillnad mellan mängden mjölk samt om mjölken är ångad. Det finns ytterligare skillnader i om kaffet eller mjölken blandas i först, samt om det ska vara mjölkskum på drycken.

Caffé latte, Café con leche och Café au lait från Nespresso®-kapslar

Finns det egentligen en skillnad och vad är skillnaden i så fall? Svaret är både och. Dessa varianter betyder nämligen bara ”kaffe med mjölk” på tre olika språk. Det finns dock en skillnad mellan varianterna. Caffé Latte är den italienska versionen. Den består av en espressoshot och ångad mjölk, med ett tunt lager skum ovanpå. Blandningsförhållandet är vanligtvis 1:3. Café au lait är den franska versionen. Det är ett filterkaffe blandat med ångad mjölk. Det typiska blandningsförhållandet här är 1:1. Café con leche är den spanska versionen och liknar väldigt mycket Café au lait.

Det finns flera olika sätt att tillreda kaffe med mjölk på och det kan variera beroende på var du befinner dig. Du kan självklart alltid tillreda ditt kaffe med mjölk precis som du önskar.

Den enklaste lösningen för att få varm mjölk i ditt kaffe, är att använda en mjölkkapsel. Då behöver du inte värma upp mjölk skilt för sig. Du behöver inte heller ha färsk mjölk i kylskåpet. Du kan helt enkelt använda en mjölkkapsel i din Nespresso®-maskin för att snabbt få upphettad mjölk till ditt kaffe.

Latte macchiato på en Nespresso®-maskin

En latte macchiato är en klassisk och fin kaffedryck som kännetecknas av dess 3 ”lager”. Först tillsätts ordentligt med upphettad mjölk och sedan hälls en espressoshot i. Kom ihåg att försiktigt blanda i espressoshotten eftersom det kan vara svårt att dela in drycken. Det är nämligen genom denna metod som lagren skiljer sig åt och espresson lägger sig på den ångade upphettade mjölken. Mjölkskummet kommer överst. Det här är en mycket mild kaffedryck, som de flesta njuter av. Piffa upp din latte macchiato genom att tillsätta lite karamellsås ovanpå drycken eller blanda det med espressoshotten. Därmed får du en härlig kopp caramel latte macchiato.

Använd Nespresso®-kapslar till att göra en Cappuccino

Cappuccinon har sitt ursprung i Italien, liksom många andra läckra kaffedrycker. En cappuccino består av 1/3 espresso, 1/3 ångad mjölk och 1/3 mjölkskum. Den påminner därmed mycket om en caffe Latte, men den har mindre mjölk och mera mjölkskum jämfört med en caffe latte. En cappuccino får du alltså i en mindre kopp. Blanda gärna i lite rörsocker om du gillar en lite sötare och en krämig kopp kaffe. Många tycker om att strö kakaopulver eller kanel över sin nybryggda cappuccino, vilket bidrar till en skön cafékänsla i hemmet.

Använd ett starkt/intensivt kaffe

När du ska tillreda en kaffe med mjölk, oavsett variant, är det alltid viktigt att använda ett gott och starkt kaffe. Om du använder ett starkt kaffe dominerar mjölken inte den härliga kaffesmaken. Välj gärna en ristretto- eller en espressokapsel med en stark arom och intensitet, så att kaffesmaken inte blir för mild. Om du föredrar ett mildare kaffe ska du bara använda en större mängd mjölk.

Latte art

Experimentera själv med ”latte art” hemma! På många cafén får du din caffe latte eller cappuccino serverat med ett fint mönster på skummet. Det kallas latte art. För att skapa latte art ska du naturligtvis ha ett ordentligt mjölkskum att ”teckna” i. Du kan göra mjölkskum hemma genom att använda en mjölkskummare eller en visp. Du kan använda många olika slags mjölk, som nog kan ge lite olika slags resultat.

Om du inte själv vill tillreda mjölkskummet kan du alltid använda Nespresso® kompatibla mjölkkapslar. Dessa kan vara en gnutta svårare att göra fint latte art på jämfört med riktig skummad mjölk. Du kan dock strö över lite kakaopulver eller kanel på ditt kaffe, så att du ändå får en snygg kopp.