• ★★★★★ 500.000 nöjda kunder sedan 2011
  • Fri frakt vid köp över 599,-
  • Vi skickar alla vardagar kl. 16:00

Koffeinfria kapslar till Nespresso®

3 varor

  • Leverans inom 2-4 arbetsdagar.
  • Fraktkostnad : 49,90 kr. på beställningar över 100 kr.
  • Fri frakt med DHL på beställningar över 599 kr.

Koffeinfria kaffekapslar till Nespresso® kan komma väl till pass även för dem som älskar och ofta behöver koffeinhaltigt kaffe. Oavsett om du är gravid eller om det är sent på kvällen, finns det alltid en tidpunkt i ditt liv när det kan vara en god idé att hoppa över koffeinet. Och för många handlar kaffet inte bara om koffeinet, utan i slutändan om smaken. Och vi på KaffeKapslen är stolta över att erbjuda kvalitetskaffe, koffeinfritt eller inte.

Varför behålla kaffet och inte koffeinet?

Precis som det finns hälsovinster för vissa att dricka kaffe, så finns det fördelar för andra när man väljer koffeinfria kaffekapslar för Nespresso®. Här är några:

  • Forskning har visat att män som drack fyra eller fler koppar koffeinfritt kaffe per dag sänkte sin risk att utveckla gikt. Detta var jämfört med män som inte dricker kaffe alls.
  • Återigen visade forskning en upptäckt som är i jämförelse med icke-kaffedrickare. De som drack koffeinfritt kaffe sänkte sin risk att utveckla typ 2-diabetes.
  • En annan upptäckt gjordes i samband med hjärt-kärlsjukdom och drickande av koffeinfritt kaffe. Det konstaterades medföra en liten minskning i dödlighet.

Är koffeinfritt kaffe utan koffein?

Nej. Koffeinfria kaffekapslar för Nespresso® är testade för att se till att minst 97% av koffeinet har extraherats.

Detta uppnås med användning av en högt presterande vätskekromatograf som visade sig vara ganska kostsam. Nu änvänds andra, mer kostnadseffektiva metoder, såsom nära-infraröd-spektroskopi, som också är snabbare och enklare att använda. Med mängden koffein i koffeinfritt kaffe skulle du behöva dricka mellan 30 och 35 koppar koffeinfria kaffekapslar för Nespresso® för att få i dig samma mängd koffein som du skulle få från 1 kopp koffeinhaltigt kaffe. 

Decaffito

Brasilien har varumärkt denna term Decaffito som kommer att vara namnet på deras koffeinfria kaffebönor som de har utvecklat att odla. Detta kom efter upptäckten av den naturligt koffeinfria Coffea Charrieriana upptäckt år 2004. Antingen kommer de att odla in denna egenskap i andra kaffeplantor genom att korsa dem eller bli av med genen i vanliga kaffeplantor. Hursomhelst, finns det definitivt en möjlighet att vi kommer att erbjuda kapslar med koffeinfritt kaffe för Nespresso® som är så "naturligt".

Processen att ta bort koffeinet

Det finns många olika sätt att avlägsna koffein från kaffebönor, här är några fakta som alla processer för koffeinborttagning har gemensamt:

  • Kaffebönan görs koffeinfri medan den är grön och orostad.
  • Koffein är vattenlösligt, därför används alltid vatten i alla processer. Men eftersom vatten inte är ett selektivt lösningsmedel, kan inte bara detta användas. Annars skulle det också ta bort andra lösliga ämnen som socker och proteiner. Av denna anledning måste medel för borttagning av kaffein användas så att smaken inte förloras och processen blir snabbare.