• ★★★★★ 500.000 nöjda kunder sedan 2011
  • Fri frakt vid köp över 599,-
  • Vi skickar alla vardagar kl. 16:00

Ristretto kapslar till Nespresso®

6 varor

  • Leverans inom 2-4 arbetsdagar.
  • Fraktkostnad : 49,90 kr. på beställningar över 100 kr.
  • Fri frakt med DHL på beställningar över 599 kr.
Ristretto är motsatsen till lungo, den korta skott. Det är sötare och rikare i smaken eftersom det är bara den första delen av en full längd espresso skott. Så om du befinner dig inte få nog av en spark från en espresso och skulle få en mer koncentrerad version av ditt morgonkaffe sedan våra Ristretto kapslar för Nespresso®

Ristretto kontra Espresso

Ristretto i italienska betyder begränsad, men detta verkligen inte stött på i smak eller intensitet. Detta hänför sig till advokat eller din Nespresso®-kaffekapsel-maskin begränsa mängden vatten som strömmar genom kaffekapseln.

Hur exakt gör en ristretto kaffekapsel för Nespresso® jämföra med en espresso i fråga om storlek och smak. Väl i termer av storlek är det mindre än en espresso baserad på begränsning av vatten, men mer intensiv, tjockare, sötare och mindre bitter än en espresso. Bitterheten är förlorad på grund av det kortare extraktionstiden.

Mer eller mindre koffein?

Den stora frågan på många hard-core kaffedrickare 'sinne är som kaffe har mest koffein i det, ristretto eller espresso? Ju längre vattnet rinner genom kaffet desto mer koffein extraheras. Så som beaktar den kortare extraktionstiden för en ristretto innebär att det finns mindre koffein än i en espresso. Naturligtvis kan det också beror på styrkan av bönan i kaffekapseln används för Nespresso®, men generellt sett det bör innehålla mindre koffein.

Vad skulle italienarna göra?

Normalt ristretto serveras som en snabb pick-me-up efter lunch eller middag i en förvärmd espressokopp. De skulle sträva efter 15 sekunder av utvinning tid, även om detta inte är något man måste oroa när ristretto kaffekapslar för Nespresso®-kaffekapsel-maskin. Italienarna normalt skulle dricka en kopp kaffe som denna stående på något trångt café. Även om du kan helt enkelt göra detta hemma när som helst, precis så länge som du har Ristretto kaffekapslar för Nespresso®.

Ristretto-debatten

Debatter kan flöda på rätt metod för att göra en ristretto och skillnaden mellan en ristretto och en espresso. Många förväxlas.

Debatten hävdar också på vad exakt bör begränsas. Mängden vatten, mängden av malt kaffe eller hur fint kaffet är marken.

Anledningen till att dessa diskussioner förekommer beror på att det är egentligen inte en standardiserad teknik eller en internationell förståelse för en ristretto. När det gäller kaffekapslar för Nespresso® som vi säljer här på Kaffeekapslen, kommer kvalitet och värde för pengarna i första hand. När du använder din Nespresso® kaffemaskin med kaffekapslar från oss, kan du vara säker på att förvänta sig en ristretto i sin renaste form.

Nästa steg

Så du har provat en ristretto och har funnit att njuta av det mycket mer än en espresso, vad nu? Betyder det att det blir allt du dricker från och med nu? Inte nödvändigtvis. Vi föreslår att du försöker byta ut din espresso för Americano s, café latte och cappuccino med en ristretto istället. Experimentera. Hitta din favorit. För om du älskar en ristretto på egen hand kommer du troligen älska det i andra kaffe också.