• Frakt: 39,00 kr. - Fri frakt över 499 kr.
 • PrisGaranti! - alltid bra priser!
 • 100 dagars returrätt
 • Vi skickar alla vardagar

Till Sodastream

20 varor
 1. Pepsi Sodamix från Sodastream
  Pepsi 440 ml. till Sodastream
  Now: 55,00 kr
 2. Pepsi Max Sodamix från Sodastream
  Pepsi Max 440 ml. till Sodastream
  Sockerfri
  Now: 55,00 kr
 3. Pepsi Max Lime Sodamix för Sodastream
  Pepsi Max Lime 440 ml. till Sodastream
  Sockerfri
  Now: 55,00 kr
 4. 7up Sodamix från Sodastream
  7 Up 440 ml. till Sodastream
  Now: 55,00 kr
 5. 7up free Sodamix från Sodastream
  7 Up Free 440 ml. till Sodastream
  Sockerfri
  Now: 55,00 kr
 6. Mirinda Orange Sodamix från Sodastream
  Mirinda Orange 440 ml. till Sodastream
  Now: 55,00 kr
 7. Mirinda Orange Light Sodamix från Sodastream
  Mirinda Orange Light 440 ml. till Sodastream
  Sockerfri
  Now: 55,00 kr
 8. Mountain Dew Sodamix från Sodastream
  Mountain Dew 440 ml. till Sodastream
  Now: 55,00 kr
 9. Mountain Dew Diet Sodamix från Sodastream
  Mountain Dew Diet 440 ml. till Sodastream
  Sockerfri
  Now: 55,00 kr
 10. Schwip Schwap Sodamix from Sodastream
  Schwip Schwap 440 ml. till Sodastream
  Now: 55,00 kr
 11. Schwip Schwap Zero Sodamix från Sodastream
  Schwip Schwap Zero 440 ml. till Sodastream
  Sockerfri
  Now: 55,00 kr
 12. Sodastream Lipton Ice Tea Peach
  Persika Ice Tea - Lipton 440 ml. till Sodastream
  Now: 55,00 kr
 13. Sport Watermix från Sodastream
  Sport 440 ml. till Sodastream
  Now: 49,00 kr
 14. Cola Sockerfri Watermix från Sodastream
  Energy Xstream 440 ml. till Sodastream
  Now: 49,00 kr
 15. Sodastream gaspatron
  Kolsyrecylinder 1 st. till Sodastream
  Tillbehör
  Now: 279,00 kr
 16. Reservpaket från Sodastream
  Kolsyrecylinder+flaska till Sodastream
  Tillbehör
  Now: 299,00 kr
 17. Glaskaraff och paket från Sodastream
  Glaskaraff (0,615 l.) 1 st. till Sodastream Crystal
  Tillbehör
  Now: 149,00 kr
 18. 1 l. Flaska från sodastream
  Flaska (som tål diskmaskin) 1 liter 1 st. till Sodastream
  Tillbehör
  Now: 159,00 kr
 19. Sodastream kolsyrade flaskor
  Flaskor (0,5 l.) 2 st. till Sodastream
  Tillbehör
  Now: 149,00 kr
 20. Rengöringstabletter och förpackning från Sodastream
  Rengöringstabletter 10 st. till Sodastream
  Tillbehör
  Now: 69,00 kr

Därför ska du välja SodaStream

Det finns många goda orsaker till att ha en SodaStream-maskin. Först och främst kan du med den här maskinen alltid få kolsyrat vatten när du har lust med det. Du behöver inte längre släpa hem tunga flaskor från mataffären, för att sedan returnera dem igen för att pantas.

Dessutom är du som SodaStream-ägare god mot miljön. Du bidrar till att göra jordgloben till en renare planet genom att inte köpa plastflaskor och burkar. Du sparar dessutom pengar då det endast kostar 1,3 kronor för dig att tillreda en liter kolsyrat vatten med maskinen.

Om du upplever att du inte dricker tillräckligt med vätska under dagen, kan en SodaStream hjälpa dig med det. Människor som äger denna maskin dricker dubbelt så mycket vatten än de som inte har en. Vatten är en viktig källa för vår hälsa och välmående. Dessutom skapar den bubbliga uppfriskande drycken en kul vardag – bubbliga känslan gör det roligare att dricka vatten under dagen.

SodaStream med smak

Vill du någon gång piffa upp ditt kolsyrade vatten lite, kan du göra det med Watermix av SodaStream. Du kan välja mellan många olika slags varianter. På kort tid kan du bjuda dina gäster och dig själv på en härligt uppfriskande läskedryck.

Du tillreder din läskedryck genom att först hälla friskt vatten i flaskan. Därefter fäster du flaskan i maskinen och tillsätter kolsyra. Då ditt vatten fått passlig mängd bubblor, kan du ta flaskan ur maskinen och tillsätta smak.

Det är viktigt att inte tillsätta smaken innan du tillsatt kolsyra, eftersom det finns en risk att maskinen går sönder. När smak tillsätts innan kolsyran kan det leda till att vattnet ”brusar” över. Dessutom finns en risk för att smakämnet fastnar i maskinen.

Dosering av SodaStream smak

Vi rekommenderar att tillägga ca en kopp Watermix i 1 liter vatten, när du blandar i smak till ditt kolsyrade vatten. Du kan alltid lägga till mera smak om du anser att smaken inte är tillräckligt stark. Ett tips är att hitta en mängd som är lämplig just för dig, och lägga det på minne för nästa gång.

Du kan även med din SodaStream maskin tillreda olika slags drycker upp till en vecka innan du ska få gäster. De färdiggjorda dryckerna behåller kolsyrenivån i upp till en vecka. Det betyder att du fint kan göra härligt kolsyrat vatten och andra drycker innan du får gäster. 

Då du tillrett kolsyrat vatten med smak, rekommenderar vi att du förvarar den oöppnade flaskan Watermix i kylskåpet. Den bevaras nämligen bäst i kallt. Oöppnade smakflaskor kan gärna bevaras utanför kylskåpet.

Vilka smaker kan jag få till min SodaStream?

Med din SodaStream maskin kan du skapa många olika läskedrycker från cola till energidryck. Du kan få sockerfria och koffeinfria varianter som är lämpliga för hela familjen.

Classics Watermix

Med Classics Watermix kan du tillreda klassiska läskedrycker med smaker så som Cola, Apelsin, Ginger Ale och Lemon lime.

Det som är speciellt bra med Classics Watermix är att de endast innehåller naturliga smakämnen. Många av dem innehåller även mindre socker än liknande läskedrycker, och de flesta kan fås som helt sockerfria varianter. 

Du kan därmed njuta av din hemgjorda cola, lemon lime, appelsinvatten eller ginegr ale med ett gott samvete.

Energy Watermix

Med Energy Watermix behöver du inte längre köpa dyra energidrycker i mataffärer. Denna smakblandning möjliggör att du själv kan göra en helt egen energidryck därhemma. 

SodaStreams energidryck innehåller 15 mg koffein per 100 ml färdig blandning, samt vitaminerna B2, B3 och B6. Drycken ger dig en energiboost när du behöver det. Precis som den klassiska Watermix, kan Energy Xstream även fås som sockerfri variant.

Fruits Watermix

Fruit watermix serien är en serie av uppfriskande och söta smakvarianter för varje smak. Serien erbjuder många olika slags fruktsmaker, allt från cloudy lemonade till passion mango. Alla smaker är tillverkade utan artificiella sötningsmedel, färg- och smakämnen.

Om du tycker om att experimentera med spännande smaker kan du med fördel prova blanda olika smakprodukter ihop och hitta smakkombinationer som är just för dig. Du kan skapa fruktiga och bubblande upplevelser till hela familjen.

Om du helst vill undvika socker så kan du få Fruits Watermix helt sockerfritt. De sockerfria varianterna av SodaStream innehåller oftast sötningsmedel som till exempel Stevia sucralose, acesulfam K och aspartam. Dessa sötningsmedel är godkända av lokala och statliga myndigheter och har varit i användning i flera år.

SodaStream kolsyrecylinder

Din maskin fungerar med hjälp av endast en kolsyrecylinder. Det är cylindern som skapar bubblorna i ditt vatten, och är därmed nyckeln till att du kan tillreda ditt kolsyrade vatten därhemma. Kolsyran i vattnet uppkommer genom att CO2 blir upplöst i vattnet.

När du tillreder kolsyrat vatten därhemma kan du tryggt använda vattnet från kranen. Sverige har ett av världens renaste dricksvatten, och riskerar därmed inte att förstöra maskinen. 

För att tillreda kolsyrat vatten tillsätter du den mängd vatten som du önskar förvandla till kolsyrat vatten. Därefter trycker du endast på knappen tills du hör ett brummande ljud från maskinen. Om du önskar finjustera kolsyreinnehållet kan du göra det genom att trycka på knappen 3–5 gånger. Varje gång tillsätts lite extra bubblor i vattnet.

När du använder maskinen för att tillreda olika slags drycker, ska du alltid använda friskt vatten. Du kan alltså inte använda kolsyrat vatten eller läskedryck som mist sina bubblor, eftersom det kan skada maskinen. Maskiner som går sönder på grund av att du använt i förhand tillverkade kolsyrade drycker i din maskin, täcks inte av garantin. 

Så här tar du reda på om cylindern till din SodaStream är tom

En kolsyrepatron av SodaStream ger ca. 60 liter kolsyrat vatten. Efter det kommer du att uppleva att det kommer mindre bubblor i vattnet när du trycker på maskinen. När det inte kommer mera bubblor i vattnet vid tryck på knappen, betyder det att du ska byta kolsyrecylinder i din SodaStream.

Innan du byter ut cylindern rekommenderar vi att du trycker några gånger på knappen för att vara säker på att cylindern är helt tom.

Om du tryckt på knappen och din kolsyremaskin fortsätter att frige gas, ska du inte röra vid maskinen. I stället ska du lämna den stående i en upprätt ställning tills det väsande ljudet tar slut. Efter det kan kolsyrecylindern skruvas av och en ny sättas i.

Det är viktigt att vara uppmärksam på att cylindern inte läcker kolsyra då du fäster en ny kolsyrecylinder i din maskin.

Om kolsyrecylindern läcker kan det bero på tryckläckage mellan kolsyrecylinderhållaren och kolsyrecylinderventilen. Det kan uppstå om cylindern skruvas fast för spänt i hållaren. Om du märker att cylindern läcker ska du avlägsna kolsyrecylindern med det samma.  Därefter ska du se om gummi-mellanläggningen sitter fast korrekt i anslutningen mellan maskinen och kolsyrecylindern.

Om mellanläggningen inte är på plats eller saknas, ska den/en ny placeras korrekt igen. Du kan hitta en extra skiva (en liten svart gummiring) på baksidan av din kolsyremaskin. Var uppmärksam på att cylindern kan vara kall.

Hur ska kolsyrecylindern förvaras?

För att patronen innehåller CO2 är det viktigt att du förvarar cylindern på ett säkert ställe. Gas under tryck har tendens att expandera om det utsätts för värme under en längre tid. Därför är det viktigt att du förvarar cylindrarna på ett svalt och torrt ställe.

Varje kolsyrecylinder av SodaStream är försedd med en säkerhetsventil som säkert friger gas om trycket i cylindern plötsligt skulle stiga. Det är därmed inte farligt att förvara kolsyrecylindrar hemma.

Rengöring av SodaStream-maskinen

För att uppehålla din maskin och dina flaskor till din maskin är det viktigt att du regelbundet rengör din maskin.

När du rengör maskinen ska du använda en fuktig och mjuk rengöringstrasa. Maskindelen kan inte läggas i diskmaskinen utan ska däremot tvättas för hand. Ifall du har en glasflaska till din kolsyremaskin kan du dock lägga den i diskmaskinen.  

SodaStream flaskor

Beroende på vilken design och material du önskar få på din maskin finns det flera möjligheter att välja mellan. Du skal dock vara uppmärksam på att några flaskor endast är lämpliga för bestämda maskiner.

När du väljer flaskor till din maskin är det en god idé att köpa flera. Då kan du enkelt kan göra många olika slags drycker innan gästerna kommer.

Använd inte flaskor i maskinen som inte är från SodaStream. Om din maskin går sönder efter att du använt en flaska som inte är lämplig för din maskin, täcks den inte av garantin. SodaStream står inte för kvaliteten av flaskor som är kopior och kan därmed inte garantera att de fungerar.  

Hur rengör man en SodaStream plast/PET-flaska?

En plast/PET-flaska ska endast tvättas för hand. Flaskan tål inte maskindisk och ska tvättas under 50 grader.

För att avlägsna kalk och lukt från flaskan, rekommenderas användning av SodaStream rengöringstabletter. Med dessa tabletter blir rengöring lätt och enkelt. Du behöver endast fylla flaskan med vatten och blanda i en rengöringstablett som löses upp i den. Tabletten fixar resten. 

Varför har SodaStream plastflaskorna ett bäst före-datum?

Eftersom flaskorna måste stå emot kontinuerligt tryck, förlorar de med tiden sin flexibilitet. Av säkerhetsmässiga orsaker ska utgångsdatumet på flaskan alltid kontrolleras. Om utgångsdatumet gått ut ska du byta ut din kolsyreflaska till en ny.  

Om flaskan inte byts ut efter att bäst före-datumet riskerar du att säkerhetsgarantin utgår.

Flaskan ska också bytas ut om den varit i diskmaskinen, frysen eller har utsatts för värme över 50°C.

Du ska också byta ut flaskan om den skadats på något sätt eller blivit repig och utsliten. Det kan nämligen också leda till att flaskan förlorar sin flexibilitet.