• ★★★★★ 500.000 nöjda kunder sedan 2011
  • Fri frakt vid köp över 599,-
  • Vi skickar alla vardagar kl. 16:00

Smakmix till Tassimo®

2 varor

  • Leverans inom 2-4 arbetsdagar.
  • Fraktkostnad : 49,90 kr. på beställningar över 100 kr.
  • Fri frakt med DHL på beställningar över 599 kr.
Ett provset med olika kapslar ger dig möjlighet att prova olika sorters kaffe, choklad och/eller te i din Tassimo-maskin. Det ger dig också lyxen av att ha olika sorter att erbjuda dina vänner eller familj när de besöker. Eller så att du kan prova de olika kaffe- och tesorter och de egenskaper som de innehåller.

Innehåll i vårt provset

Innehållet i provsetet kan ändras när vi introducerar nya kapslar här på KaffeKapslen, men vanligtvis finns det mellan 2-4 koppar av varje sort som du kan prova. Utifrån detta provset kan du hitta ditt favoritte eller -kaffe, eller också kanske du vill ha en sort för ett speciellt tillfälle och att du därför kommer att fortsätta att köpa vårt provset. Det får framtiden utvisa. Hursomhelst är ett provset en bra start på kaffe- och tekapselresan tillsammans med oss och Tassimo. 

Vad är fördelarna med ett provset?

Om du är ny användare av Tassimos kaffekapselmaskin och ännu inte provat alla de kaffe-, choklad- eller tekapslar vi har att erbjuda för Tassimo, är ett provset med olika sorter precis vad du behöver. Det är också bra med olika sorter för den som vill dricka olika drycker eller sorter vid olika tider på dagen. Med vänner och familj på besök är det en stor fördel att köpa ett provset så att du kan vara säker på att tillgodose varje gästs tycke och smak.

Att dela upp sitt tedrickande

När man dricker ett te från vårt provset föreslår vi att du tar fasta på vilket te som är bäst att dricka vid olika tider på dygnet.

  • Svart te innehåller mest koffein och är bäst på morgonen, ungefär en halvtimme efter frukost. Anledningen är att svart te inte hjälper kroppen att absorbera B-vitaminer.
  • Grönt te anses vara bäst att konsumera på eftermiddagen för att skydda levern.
  • På kvällen är te med minst eller inget koffein bäst för den som har problem att somna. 

Dagligt intag

Har du någonsin undrat hur många koppar te, med alla antioxidanter i, man behöver dricka för att göra en verklig skillnad? I de flesta studier har man använt mellan 4-6 koppar om dagen för att studera effekterna på viktminskning, kärlsjukdomar, förebyggande av cancer, bentäthet och andra hälsoaspekter. Och det sägs att ju mer te du dricker desto bättre!

Dela upp din kaffedrickande

Vissa sorters kaffe är bättre att dricka vid vissa tider på dygnet än andra. Man behöver mer koffein tidigare på dagen jämfört med om du skulle dricka kaffe sent på eftermiddagen eller kvällen. Beroende på hur mycket tid du har avgör vilket kaffe du väljer.

Din första och sista kaffe bör drickas inom tre timmar efter att du vaknat och tre timmar innan du går och lägger dig. Det beror på att dina hydrokortisonnivåer redan är höga, och du bör därför vänta tills du verkligen behöver koffein, annars producerar din kropp mindre hydrokortison på grund av kaffedrickande. Att dricka en latte eller cappuccino senare på eftermiddagen är ett bra val eftersom mjölken minskar koffeinets styrka.  En kopp vanligt svart kaffe tidigt på dagen är bäst då den innehåller mest koffein.