Produktinformation

Illy India är en noggrant sammansatt blandning av de bästa Arabica-kaffebönor från det indiska subkontinent. Indien är mer känt för te, därför är det nog inte det första landet man tänker på när det kommer till kaffe. Men kaffe har blivit odlat sedan 1600-talet i Indien – och idag är Indien faktisk bland dem 10 största kaffeproducenter i världen.

Detta kaffe blev gjord på Arabica bönor, som är hållbart odlat, och långsamt och försiktigt mörkrostad ved helt specifika temperaturer för att karamellisera och framhäva alla kaffebönans unika smaknyanser och aromer. Indien är kryddornas moderland, vilket ses i detta kaffe. Här är det tal om ett kaffe som har en fyllig och intensivt kryddig smak, där man kan spåra hint av både peppar och mörk choklad. Illy använder en patenterad 2-stegs teknik i kapslarna, där kaffesmaken först dras ur bönorna vid ett extremt högt tryck som skapar en extra rik och nyanserad smak, varefter kaffet pressas genom en specialdesignad tratt, där kaffets naturliga oljor blandas med luft och skapar en fyllig crema.

Här är med andra ord ett spännande och aromatisk kaffe, där de bästa traditioner från indisk och italiensk kaffekultur är förenade i en. Illy grundades i Trieste, Italien i 1933, och leds fortfarande av ättlingarna av företagets grundläggare Francesco Illy.

Det klassiska Illy logo är en välkänd syn på gatan i Sydeuropa. Och varje dag njuts miljoner koppar av Illy kaffe på kaféer, kontor och i hem över hela världen.

Specifikationer

Antal kapslar

18

Antal koppar

18

Märken

illy

Kapselsystem

illy

Egenskaper

Arabica

Koppstorlek

Espresso

Styrka

Medel (5/10)

Bäst före

31.05.2025

illy India

18 kapsler til illy iperEspresso

Recensioner (0)