Handla enligt () x
Alla filter

Allt till kaffet

Filter

28 varor
Dolce Vita Cioccolatte package and capsule for Nespresso®
(24)
25,00 kr
2,50 kr / kopp
Creamer from Milk package and capsule for Tassimo
(40)
71,00 kr
4,44 kr / kopp
Street Joe's Vanilla Sugar free syrup
(1)
37,00 kr
Kanske något för dig?
Street Joe's Classic Caramel Coffee Syrup
33,00 kr
Karamellsirap från Schwartau
(16)
39,00 kr
Fabbri Caramel Zero
(3)
74,00 kr
Laciate Barista UHT milk
(1)
Specialpris 11,00 kr Ordinarie pris 17,00 kr

shopping-bag

Pumpkin spice sirup
(2)
39,00 kr
Street Joe's Coffee Syrup Classic Caramel
36,00 kr
Sockerfri karamellsirap från Schwartau
(20)
39,00 kr
Nuss Nougat sirup
39,00 kr
Arla minimælk box
(11)
115,00 kr
Fabbri Gourmet Caramello
(12)
71,00 kr
Street Joe's Salted Caramel sugar free sirup
(1)
36,00 kr
Sockerfri vaniljsirap från Schwartau
(14)
39,00 kr
Street Joe's Salted Caramel Coffee Syrup
(1)
37,00 kr
Vanilla Syrup (sugar-free) - Fabbri
155,00 kr
Vanilla Syrup (sugar-free) - Fabbri
155,00 kr
Chai coffee sirup
39,00 kr
Street Joe's Sweet Vanilla Coffee Syrup
36,00 kr
Fabbri Gourmet Vaniglia
(7)
75,00 kr
Vaniljsirap från Schwartau
(10)
39,00 kr
Hermesetas Mini Sweeteners
66,00 kr
Chokladsirap - Fabbri
175,00 kr
Hasselnötsirap - Fabbri
175,00 kr
Gimoka Milk for Nespresso®
(1)
31,00 kr
3,10 kr / kopp
chokladtopping från schwartau
(6)
50,00 kr
Salted Caramel Syrup - Fabbri
175,00 kr

Ljusrostat mot mörkrost

Vad är skillnaden, förutom hur länge kaffebönorna rostas? Hur länge bönorna rostas kan framhäva olika smaker, men kan framförallt (beroende på varför du dricker kaffet) öka eller minska mängden koffein. En ljusare rostning innehåller mer koffein.  Så även om ordet "ljus" kan få dig att tänka på något svagt ska du inte låta dig luras.  Syrligheten kommer också att vara högre i en ljusare rostning.

En nackdel med mörkrostade kaffebönor är att de härsknar och tappar fräschheten fortare eftersom fler oljor frigörs.

Kallbryggt kaffe

Iskaffe är en uppfriskande dryck som ger dig din dagliga koffeindos utan att du behöver hettas upp inifrån.  Kallbryggt kaffe är ett iskaffe som görs genom att hälla kallt eller rumstempererat vatten över din vanliga mängd malet kaffe.  Därefter får det dra i 12 timmar eller mer. Resultatet är ett rikt och lent kaffe utan den bitterhet eller syrlighet du vanligen förväntar dig.  Även om du använder dubbelt så mycket malet kaffe som i en kanna franskpressat kaffe får du ändå ett kaffe som är lättdrucket med is och mjölk eller vatten tillsammans med en kaffesirap för sötma och smak. 

Sätt att återanvända gamla kaffebönor

Om du har några gamla kaffebönor som du inte känner för att mala och som du inte bara vill slänga, kan du kanske hitta några bra tips här:

  • Fyll ett litet glas eller en ljuslykta med kaffebönor och ställ ett värmeljus ovanpå. Du får både en snygg dekoration och en ljuvlig kaffedoft.
  • Lägg dina gamla kaffebönor i en liten tygpåse för att fräscha upp luften och suga upp dåliga lukter.
  • De kan läggas på golvet i terrarier för att dränera vattnet och hålla borta mikrober.

Kaffenyheter

Kaffeindustrin är i ständig rörelse och det finns förstås alltid gott om goda, dåliga och intressanta nyheter:

  • Kaffebladsrost är en svampsjukdom som svept över Centralamerika och påverkat över 70 % av kaffeplantorna. Den kaffeplanta som påverkats mest var den mycket populära Arabica. Man utlyste en jordbrukskris och bönderna fick extra medel för att utrota sjukdomen med bekämpningsmedel.
  • Forskare har upptäckt att intag av koffein har en positiv effekt på långtidsminnet hos bin och gör att de bättre minns blommor de stöter på. Detta har kopplats till oss människor och koffeinets neurologiska effekt på oss och våra minnen, trots att vi är så olika. 

Ljusrostat mot mörkrost

Vad är skillnaden, förutom hur länge kaffebönorna rostas? Hur länge bönorna rostas kan framhäva olika smaker, men kan framförallt (beroende på varför du dricker kaffet) öka eller minska mängden koffein. En ljusare rostning innehåller mer koffein.  Så även om ordet "ljus" kan få dig att tänka på något svagt ska du inte låta dig luras.  Syrligheten kommer också att vara högre i en ljusare rostning.

En nackdel med mörkrostade kaffebönor är att de härsknar och tappar fräschheten fortare eftersom fler oljor frigörs.

Kallbryggt kaffe

Iskaffe är en uppfriskande dryck som ger dig din dagliga koffeindos utan att du behöver hettas upp inifrån.  Kallbryggt kaffe är ett iskaffe som görs genom att hälla kallt eller rumstempererat vatten över din vanliga mängd malet kaffe.  Därefter får det dra i 12 timmar eller mer. Resultatet är ett rikt och lent kaffe utan den bitterhet eller syrlighet du vanligen förväntar dig.  Även om du använder dubbelt så mycket malet kaffe som i en kanna franskpressat kaffe får du ändå ett kaffe som är lättdrucket med is och mjölk eller vatten tillsammans med en kaffesirap för sötma och smak.

Sätt att återanvända gamla kaffebönor

Om du har några gamla kaffebönor som du inte känner för att mala och som du inte bara vill slänga, kan du kanske hitta några bra tips här:

  • Fyll ett litet glas eller en ljuslykta med kaffebönor och ställ ett värmeljus ovanpå. Du får både en snygg dekoration och en ljuvlig kaffedoft.
  • Lägg dina gamla kaffebönor i en liten tygpåse för att fräscha upp luften och suga upp dåliga lukter.
  • De kan läggas på golvet i terrarier för att dränera vattnet och hålla borta mikrober.

Kaffenyheter

Kaffeindustrin är i ständig rörelse och det finns förstås alltid gott om goda, dåliga och intressanta nyheter:

  • Kaffebladsrost är en svampsjukdom som svept över Centralamerika och påverkat över 70 % av kaffeplantorna. Den kaffeplanta som påverkats mest var den mycket populära Arabica. Man utlyste en jordbrukskris och bönderna fick extra medel för att utrota sjukdomen med bekämpningsmedel.
  • Forskare har upptäckt att intag av koffein har en positiv effekt på långtidsminnet hos bin och gör att de bättre minns blommor de stöter på. Detta har kopplats till oss människor och koffeinets neurologiska effekt på oss och våra minnen, trots att vi är så olika.