Specialiteter till Senseo

4 varor

Lågkalorikaffe

Kaffe utan socker skulle vara den viktigaste faktorn att beakta, rent allmänt. Och kaffesorter utan socker är förstås de nyttigaste och har lägst kalorier. Men om du överväger skillnaderna mellan en cappuccino och en latte utan socker, vilken skulle du då välja? Cappuccinon, men har den minsta mängden mjölk - men inte mycket. Det beror förstås på mjölkens fetthalt. Men det är inte direkt något att oroa sig över, så ta en cappuccino- eller latte-kudde och unna dig något gott!

4 tips för nyttigare kaffe

Här är några sätt för dig att fortsätta dricka kaffet du älskar och slippa känna dig skyldig, om du ens gör det:

  • Håll kaffet sockerfritt.
  • Köp kaffekuddar av hög kvalitet för din Senseo-maskin. Vi har ett stort urval.
  • Tillsätt lite kanel, det kan sänka blodsockernivåerna, kolesterolen och triglyceriderna hos diabetiker.
  • Du kan strö lite kakao ovanpå. Den är rik på antioxidanter och har flera positiva egenskaper, som att minska risken för hjärtsjukdomar.

Kaffets resa till din kaffekudde

Här är några intressanta fakta kring allt det som krävs för att du ska kunna få en kaffekudde som du kan använda i din Senseo-maskin:

  • En kaffebuske ger bara ett halvt kilogram malt kaffe under ett år, även om det förstås varierar en aning.
  • Det tar ungefär tre till fyra år för en kaffebuske att mogna.
  • Kaffebären kan behandlas med en torr- eller en våtprocess. Våtprocessen omfattar mosning, jäsning och malning. Torrprocessen utgörs av att kaffebönorna torkas inuti bären och sedan räfsas för att lösgöra bönorna.
  • De olika processerna framhäver olika smaker och aromer. Vid den här tidpunkten är bönan grön i färgen och redo att rostas. 

Kaffe kan vara roligt

Kaffet kan spela en viktig roll vid uppvaknandet på morgonen, men det kan också få dig att fnittra mellan smuttarna av Senseo-kaffe:

  • Det är faktiskt möjligt att överdosera kaffe, men du skulle behöva dricka 100 koppar för att nå en dödlig dos.
  • Det har gjorts 5 försök att förbjuda kaffe, på 1400t alet i Mecca, på 15h hundratalet i Italien, då det straffades om du upptäcktes att dricka kaffe. Under 1600talet förbjöds kaffe även i Ryssland och Sverige.
  • Det är kanske lätt att tro att mörkare rost med mer smak innehåller mer koffein. Men så är det inte. Ju mer kaffet rostas, desto mer av koffeinet bränns bort.
  • Bara lukten av kaffe kan få dig att vakna till.
  • Kaffet var till en början något man åt, innan det började drickas. Kaffebären blandades med fett för att skapa en energiboll. Kaffe åtnjöts även lite som ett vin tillverkat från mosade kaffebär.