Illy Iperespresso-kapslar

13 varor
Sortering:
Illy Classico Iperespresso pack and capsule
119,00 kr
illy India paket och kapsel till iperespresso
119,00 kr
Illy Intenso for Illy iperespresso
119,00 kr
illy Guatemala paket och kapsel till iperespresso
119,00 kr
Illy Brasile for Illy iperespresso
119,00 kr
Avkalkningssats från Illy
(1)
149,00 kr
avkalkningstabletter till illy Iperespressomaskin
79,00 kr
Avkalkning Flytande Kaffekapslen
(3)
59,00 kr
illy Classico Americano paket och kapsel till iperespresso
119,00 kr
illy Costa Rica paket och kapsel till iperespresso
(1)
119,00 kr
Illy Iperespresso lungo classico Package and capsule
(1)
119,00 kr
illy Etiopia paket och kapsel till iperespresso
Specialpris 86,00 kr Ordinarie pris 119,00 kr
Latte Art dekorationsset
(7)
99,00 kr

Illy kaffe – Iperespresso kapslar och pods

Illy är ett av världens mest erkända kaffemärken. Den italienska verksamheten strävar efter att endast producera det bästa kaffet till dig. Du kan alltid räkna med att få gott fylligt kaffe av hög kvalitet. Illy´s bönor kommer från olika länder runtom världen. Det är på grund av att kaffebönor utvecklar olika smaknyanser beroende på vilket klimat de skördats i. Du kan därmed få Illy kaffekapslar som har en söt och förförande smak, eller då en stark och uppiggande arom.

Smaken av kaffebönor intensifieras under rostning. Om du gärna vill ha ett fylligt men sött kaffe, ska du välja ett mörkrostat kaffe. Mörkrostat kaffe är även bra att använda till en espresso. Om du hellre vill ha en klassisk svensk kopp kaffe, ska du däremot välja en ljus-/mellanrostad kaffeblandning.

Då du tillreder kaffe på din kapselmaskin bildas ett härligt lager crema ovanpå. Maskinen använder ett specifikt pumptryck då den tillreder kaffe, vilket är orsaken till att lagret crema skapas. Trycket är olika beroende på om du vill tillreder en vanlig kopp kaffe eller en espresso. För att en espresso krävs ett pumptryck på 15 bar, vilket betyder att det varma vattnet snabbare går igenom kaffekapseln. När vattnet går igenom kaffet, tar det med sig av hela smaken och aromen till din kaffekopp. Det behövs mindre vatten för en espresso än en vanlig kopp kaffe, vilket gör att espresson får en intensivare kaffesmak. En espresso betyder 30 ml ren njutning för dig.

Espresso är huvudingrediensen i många kaffedrycker med mjölk. Du kan tillreda kaffe som en äkta barista, då du har en Illy-maskin med en mjölkskummare. Du kan bland annat skapa en läcker cappucino, en kaffe latte eller en cortado.

Älskar du kaffe så mycket att du gärna njuter av det dygnet runt? Du kan nämligen även få koffeinfria kapslar och pods till din maskin.

Illy kaffebönor

Hemligheten bakom den höga kvaliteten är den höga standarden vid kaffeproduktionen. Kaffebönorna består av 9 olika Arabica-bönor som växer i områden runtom världen med de bästa skördemöjligheterna. Då de mognar plockas de för hand. Efter detta blir de antingen tvättade eller torkade.

Innan rostning blandas bönorna, vilket skapar en underbar och oförändrad kaffesmak. Efter rostningen blir kaffebönorna luftkylda. När kaffebönorna är klara för användning, blir de packade i lufttäta förpackningar som sparar både aromer och smak. När du öppnar ditt kaffe kommer du därmed att uppleva en intensiv och härlig doft av underbart kaffe.

Efter att du öppnat kaffet rekommenderas det att du ställer det i kylskåpet. Det bevarar kaffets arom en längre tid. Kaffebönor lätt kan ta till sig av lukter. Därför ska ditt kaffe inte stå nära matprodukter så som ostar eller andra produkter med en stark lukt.

Du tillreder det bästa kaffet genom att mala kaffebönorna precis innan bryggning. Aromer förvaras bättre i hela kaffebönor än i malda kaffebönor. Det är på grund av att kaffebönor frigör sina aromer då de krossas. Om det malda kaffet packas i ett lufttätt förvaringskärl, kommer aromerna att bevaras en längre tid.

Sorter av Illy-kaffebönor

Illy erbjuder många olika slags smaksalternativ från världens olika hörn. Alla dessa ger dig en unik kaffeupplevelse. Kaffe får sin exceptionella smak och karaktär, redan vid skörd.

Kaffesorterna från Mellan- och Sydamerika påminner lite om varandra. Till exempel får du ett milt kaffe med en söt arom och lätt syrlighet med bönor från Mellanamerika. Kaffebönor från Guatemala har också en söt arom, samt en kraftig smak av choklad. Kaffeproduktionen i Guatemala är dock begränsad. Kaffeproduktionen i Columbia är däremot större. Den utgör hela 10 % av den totala Arabica-produktionen globalt, med 12 miljoner säckar kaffe årligen. De colombianska kaffebönorna påminner om de från Guatemala med sin söta smak och fylliga kaffe.

Om du söker efter den originella espressoblandningen, får du den av kaffebönor från Brasilien. Kaffebönorna har en söt arom av choklad och rostat bröd. Brasilien är den största Arabica-procenten i världen med en produktion som utgör en tredjedel av den totala globala Arabica-produktionen. Varje år produceras 35–40 miljoner säckar av 5 miljarder kaffeplantor. Det livnär ca 5 miljoner människor varav 500 000 är kaffebönder.

Kaffebönor från afrikanska länder ger dig ett kaffe med en frisk smak. Till exempel har etiopiska kaffebönor ofta en smak av jasmin, frukt och citrus. Etiopien är kaffets ursprungsland. Kenya har en mer ringa kaffeproduktion. Där produceras ändå fantastiskt kaffe pga. de måttliga och stabila väderförhållandena. 

Illy får deras asiatiska kaffe från Indien. Kaffe framställt av kaffebönor från Indien är fylligt med en kryddig arom, med en mild bitter smak.

Alla bönor till de klassiska blandningarna är framställda av 100% Arabica-bönor.

Om Illy och Illy Francis Francis

Illycaffé grundades år 1933 av den kreativa ungerska kosmopoliten Francesco Illy. Efter första världskriget flyttade Francesco till Triest i Italien där han fann hans livs kärlek till tre ting; till sin fru, staden Trieste och kaffe. I Italien började Francesco experimentera med kaffe och kaffetillredning, vilket ledde till uppkomsten av espressomaskinen ”Illetta”. Illetta är en föregångare till de moderna espressomaskiner som vi känner till idag. Förutom maskinen Illetta uppfanns även ett sätt att transportera kaffe på utan att det tappade sin smak eller arom. Det betydde att man redan på 40-talet kunde transportera Illy kaffeburkar till Sverige och Holland.

På 40-talet började också sonen och kemisten Ernesto Illy arbeta för företaget. Sonen grundade verksamhetens interna kemilaboratorium och lade därmed grunden för vetenskaplig forskning och utveckling.

Illycaffé har från början haft som ändamål att bjuda konsumenterna på ett kaffe av högsta kvalitet. Därför fick de år 1988 patent på en datorskyddad urvalsprocess av kaffebönor. Det betyder att varje enskild böna granskas för att uteslutande välja endast de bästa.

År 2007 presenterades Iperespresso-systemet. Det är ett kapselsystem som möjliggör automatisk tillredning av den perfekta espresson i ditt hem.

Verksamhetens mål är att förse konsumenterna med hög kvalitet genom att endast bjuda på det bästa kaffe naturen kan erbjuda. Detta kaffe förädlas med hjälp av modern teknologi samt Illycaffés vilja och motivation till att endast skapa de härligaste produkterna.

Illy kaffe – Iperespresso kapslar och pods

Illy är ett av världens mest erkända kaffemärken. Den italienska verksamheten strävar efter att endast producera det bästa kaffet till dig. Du kan alltid räkna med att få gott fylligt kaffe av hög kvalitet. Illy´s bönor kommer från olika länder runtom världen. Det är på grund av att kaffebönor utvecklar olika smaknyanser beroende på vilket klimat de skördats i. Du kan därmed få Illy kaffekapslar som har en söt och förförande smak, eller då en stark och uppiggande arom.

Smaken av kaffebönor intensifieras under rostning. Om du gärna vill ha ett fylligt men sött kaffe, ska du välja ett mörkrostat kaffe. Mörkrostat kaffe är även bra att använda till en espresso. Om du hellre vill ha en klassisk svensk kopp kaffe, ska du däremot välja en ljus-/mellanrostad kaffeblandning.

Då du tillreder kaffe på din kapselmaskin bildas ett härligt lager crema ovanpå. Maskinen använder ett specifikt pumptryck då den tillreder kaffe, vilket är orsaken till att lagret crema skapas. Trycket är olika beroende på om du vill tillreder en vanlig kopp kaffe eller en espresso. För att en espresso krävs ett pumptryck på 15 bar, vilket betyder att det varma vattnet snabbare går igenom kaffekapseln. När vattnet går igenom kaffet, tar det med sig av hela smaken och aromen till din kaffekopp. Det behövs mindre vatten för en espresso än en vanlig kopp kaffe, vilket gör att espresson får en intensivare kaffesmak. En espresso betyder 30 ml ren njutning för dig.

Espresso är huvudingrediensen i många kaffedrycker med mjölk. Du kan tillreda kaffe som en äkta barista, då du har en Illy-maskin med en mjölkskummare. Du kan bland annat skapa en läcker cappucino, en kaffe latte eller en cortado.

Älskar du kaffe så mycket att du gärna njuter av det dygnet runt? Du kan nämligen även få koffeinfria kapslar och pods till din maskin.

Illy kaffebönor

Hemligheten bakom den höga kvaliteten är den höga standarden vid kaffeproduktionen. Kaffebönorna består av 9 olika Arabica-bönor som växer i områden runtom världen med de bästa skördemöjligheterna. Då de mognar plockas de för hand. Efter detta blir de antingen tvättade eller torkade.

Innan rostning blandas bönorna, vilket skapar en underbar och oförändrad kaffesmak. Efter rostningen blir kaffebönorna luftkylda. När kaffebönorna är klara för användning, blir de packade i lufttäta förpackningar som sparar både aromer och smak. När du öppnar ditt kaffe kommer du därmed att uppleva en intensiv och härlig doft av underbart kaffe.

Efter att du öppnat kaffet rekommenderas det att du ställer det i kylskåpet. Det bevarar kaffets arom en längre tid. Kaffebönor lätt kan ta till sig av lukter. Därför ska ditt kaffe inte stå nära matprodukter så som ostar eller andra produkter med en stark lukt.

Du tillreder det bästa kaffet genom att mala kaffebönorna precis innan bryggning. Aromer förvaras bättre i hela kaffebönor än i malda kaffebönor. Det är på grund av att kaffebönor frigör sina aromer då de krossas. Om det malda kaffet packas i ett lufttätt förvaringskärl, kommer aromerna att bevaras en längre tid.

Sorter av Illy-kaffebönor

Illy erbjuder många olika slags smaksalternativ från världens olika hörn. Alla dessa ger dig en unik kaffeupplevelse. Kaffe får sin exceptionella smak och karaktär, redan vid skörd.

Kaffesorterna från Mellan- och Sydamerika påminner lite om varandra. Till exempel får du ett milt kaffe med en söt arom och lätt syrlighet med bönor från Mellanamerika. Kaffebönor från Guatemala har också en söt arom, samt en kraftig smak av choklad. Kaffeproduktionen i Guatemala är dock begränsad. Kaffeproduktionen i Columbia är däremot större. Den utgör hela 10 % av den totala Arabica-produktionen globalt, med 12 miljoner säckar kaffe årligen. De colombianska kaffebönorna påminner om de från Guatemala med sin söta smak och fylliga kaffe.

Om du söker efter den originella espressoblandningen, får du den av kaffebönor från Brasilien. Kaffebönorna har en söt arom av choklad och rostat bröd. Brasilien är den största Arabica-procenten i världen med en produktion som utgör en tredjedel av den totala globala Arabica-produktionen. Varje år produceras 35–40 miljoner säckar av 5 miljarder kaffeplantor. Det livnär ca 5 miljoner människor varav 500 000 är kaffebönder.

Kaffebönor från afrikanska länder ger dig ett kaffe med en frisk smak. Till exempel har etiopiska kaffebönor ofta en smak av jasmin, frukt och citrus. Etiopien är kaffets ursprungsland. Kenya har en mer ringa kaffeproduktion. Där produceras ändå fantastiskt kaffe pga. de måttliga och stabila väderförhållandena.

Illy får deras asiatiska kaffe från Indien. Kaffe framställt av kaffebönor från Indien är fylligt med en kryddig arom, med en mild bitter smak.

Alla bönor till de klassiska blandningarna är framställda av 100% Arabica-bönor.

Om Illy och Illy Francis Francis

Illycaffé grundades år 1933 av den kreativa ungerska kosmopoliten Francesco Illy. Efter första världskriget flyttade Francesco till Triest i Italien där han fann hans livs kärlek till tre ting; till sin fru, staden Trieste och kaffe. I Italien började Francesco experimentera med kaffe och kaffetillredning, vilket ledde till uppkomsten av espressomaskinen ”Illetta”. Illetta är en föregångare till de moderna espressomaskiner som vi känner till idag. Förutom maskinen Illetta uppfanns även ett sätt att transportera kaffe på utan att det tappade sin smak eller arom. Det betydde att man redan på 40-talet kunde transportera Illy kaffeburkar till Sverige och Holland.

På 40-talet började också sonen och kemisten Ernesto Illy arbeta för företaget. Sonen grundade verksamhetens interna kemilaboratorium och lade därmed grunden för vetenskaplig forskning och utveckling.

Illycaffé har från början haft som ändamål att bjuda konsumenterna på ett kaffe av högsta kvalitet. Därför fick de år 1988 patent på en datorskyddad urvalsprocess av kaffebönor. Det betyder att varje enskild böna granskas för att uteslutande välja endast de bästa.

År 2007 presenterades Iperespresso-systemet. Det är ett kapselsystem som möjliggör automatisk tillredning av den perfekta espresson i ditt hem.

Verksamhetens mål är att förse konsumenterna med hög kvalitet genom att endast bjuda på det bästa kaffe naturen kan erbjuda. Detta kaffe förädlas med hjälp av modern teknologi samt Illycaffés vilja och motivation till att endast skapa de härligaste produkterna.