Te och Choklad

32 varor

Filter
Typ
 1. kakao (2)
 2. intstant te (10)
 3. te (20)
Koppstorlek
 1. Vanlig kopp (32)
Styrka
 1. Mycket mild (0)
 2. Mild (0)
 3. Medel (32)
 4. Kraftig (0)
 5. Mycket kraftig (0)
Karaktäristik
 1. Vegansk (1)
 2. Koffeinfritt (2)
 3. Ekologisk (20)
 4. Sockerfri (3)
 5. Big pack (1)
 6. Laktosfri (9)
 7. Kosher (1)
Märken
 1. David Rio (10)
 2. Nestlé (2)
 3. Yogi Tea (20)

 1. Storsäljare
 2. Billigaste först

Te

Även om vi heter Kaffekapslen, har vi också tänkt på er som inte dricker kaffe eller som då och då föredrar en kopp te. Vi har samlat en härlig blandning av tesorter, som bör glädja varje teälskares sug efter en god kopp te. Te fås i flera sorter, bl a grönt, svart och chai, och vi strävar efter att alltid ha något till alla på lager. Vi har både billigare tevarianter och dyrare lyxmärken, samt ekologiska, veganska och sockerfria varianter.

Koffein och te

Koffein uppstår naturligt i teplantan, också kallad Caemillia Sinesis, och därför har de flesta tesorter ett naturligt innehåll av koffein. Koffeinet i te frigörs dock långsammare i kroppen, liksom innehållet av koffein i te inte alls är lika högt som i kaffe, därför har inte te samma uppiggande effekt, utan har istället en längre och mer avbalanserad effekt. Du kan med fördel välja en kopp te, om du inte tål koffein, eller ha svårt att somna på kvällen efter din vanliga kopp kvällskaffe.

Kakao

Till barn och barnsliga själar har vi självklart också sett till att det finns en kopp varm choklad. Vi har både billiga och dyrare varianter, liksom det finns varianter till vuxna, som föredrar en mer intensiv kakaosmak och till barnen, som önskar lite sötare varianter.

Vi har känt till choklad i Europa sedan Amerika blev koloniserat för över 500 år sedan, och sedan dess har choklad och kakao blivit ett jättefenomen, nu produceras över 3 miljoner ton kakao världen över.