Handla enligt () x
Alla filter

Choklad

Filter

58 varor
Milka package and capsule for Tassimo
(178)
69,00 kr
8,63 kr / kopp
Kaffekapslen Chocolate package and capsule for Dolce Gusto
(56)
42,00 kr
2,63 kr / kopp
Dolce Vita Cioccolatte package and capsule for Nespresso®
(25)
25,00 kr
2,50 kr / kopp
Kaffekapslen Cocoa Drink paket och kapsel till Dolce Gusto
(19)
42,00 kr
2,63 kr / kopp
Nescafé Chococino package and capsule for Dolce Gusto
(86)
70,00 kr
8,75 kr / kopp
Cadbury package and capsule for Tassimo
(80)
71,00 kr
8,88 kr / kopp
Milka package and pods for Senseo
(80)
35,00 kr
4,38 kr / kopp
Nescafé Nesquik package and capsule for Dolce Gusto
(63)
67,00 kr
4,19 kr / kopp
Celebrations Hot Chocolate pods for Dolce Gusto
69,00 kr
8,63 kr / kopp
Cafféluxe Galaxy Caramel paket och kapsel till Dolce Gusto
(1)
Specialpris 30,00 kr Ordinarie pris 59,00 kr
3,75 kr / kopp
Café René Super Drink Chocolate package and capsule for Dolce Gusto
(40)
40,00 kr
2,50 kr / kopp
Nescafé Dolce Gusto Kitkat cocoa drink
(3)
65,00 kr
4,06 kr / kopp
Dolce Vita MiniCiock package and capsule for Nespresso®
(12)
25,00 kr
2,50 kr / kopp
White Chocolate
46,00 kr
2,88 kr / kopp
Gimoka Hot Chocolate for Nespresso®
(7)
31,00 kr
3,10 kr / kopp
Dolce Vita Biscottino package and capsule for Nespresso®
(8)
25,00 kr
2,50 kr / kopp
Snickers capsules for Dolce Gusto
(15)
55,00 kr
6,88 kr / kopp
Bugs' Chocolate Flavoured drink for Dolce Gusto
(1)
45,00 kr
4,50 kr / kopp
Senso Nocturno Caramelised Orange Peel Chocolate paket och kapsel till Dolce Gusto
(21)
44,00 kr
2,75 kr / kopp
Chocolate Caramel Brownie Mocha - Nescafé Gold
45,00 kr
6,43 kr / kopp
Dolce Gusto CafféLuxe Milky Way
(14)
55,00 kr
6,88 kr / kopp
DolceVita Ciocco Latte paket och kapsel till Dolce Gusto
(25)
44,00 kr
2,75 kr / kopp
Cafféluxe Galaxy paket och kapsel till Dolce Gusto
(7)
52,00 kr
6,50 kr / kopp
Gimoka Hot Chocolate for Caffitaly
(2)
69,00 kr
3,45 kr / kopp
Dolce Vita Ciocco Cocco paket och kapsel till Dolce Gusto
(7)
44,00 kr
2,75 kr / kopp
Dolce Gusto CafféLuxe Twix
(21)
55,00 kr
6,88 kr / kopp
Galaxy Orange for Dolce Gusto
(1)
35,00 kr
4,38 kr / kopp
Dolce Gusto CafféLuxe Mars
(20)
55,00 kr
6,88 kr / kopp
Salted Caramel Hot Chocolate - Columbus
65,00 kr
5,42 kr / kopp
Choco Hot Classic Instant Cocoa från Nestlé
(4)
45,00 kr
4,50 kr / kopp
Dolce Via Chocolate & Orange for Dolce Gusto
(4)
44,00 kr
2,75 kr / kopp
Dolce Vita Chocolate & Vanilla Bisquit for Dolce Gusto
(1)
44,00 kr
2,75 kr / kopp
Dolce Vita Profiteroles for Dolce Gusto
(1)
44,00 kr
2,75 kr / kopp
Instant Choco Hot Creamy från Nestlé
(7)
43,00 kr
5,38 kr / kopp
Dolce Vita Apple Pie for Dolce Gusto
(1)
44,00 kr
2,75 kr / kopp
Mars Instant Hot Chocolate
(1)
34,00 kr
Nesquik kakaodryckspulver
(13)
54,00 kr
Dolce Vita Cioccocino paket och kapsel till Dolce Gusto
(6)
44,00 kr
2,75 kr / kopp
Dolce Vita Mini Ciock paket och kapsel till Lavazza A Modo Mio
(1)
29,00 kr
1,81 kr / kopp
Miniciock - Caffè Borbone
32,00 kr
3,20 kr / kopp
Galaxy Hot Chocolate Light for Dolce Gusto
Specialpris 30,00 kr Ordinarie pris 59,00 kr
3,75 kr / kopp

shopping-bag

Galaxy Gingerbread for Dolce Gusto
(1)
52,00 kr
6,50 kr / kopp
Dolce Vita Chocolate & Caramel for Dolce Gusto
(2)
44,00 kr
2,75 kr / kopp
Dolce Vita Chocolate and pear for Dolce Gusto
(1)
45,00 kr
2,81 kr / kopp
Dolce Vita Caramelito paket och kapsel till Lavazza A Modo Mio
(1)
29,00 kr
1,81 kr / kopp
Hot Chocolate - Benco
65,00 kr
5,42 kr / kopp
Twix Instant Hot Chocolate
34,00 kr
Hot Chocolate - Banania
65,00 kr
5,42 kr / kopp
Bounty Coconut Instant Hot Chocolate
34,00 kr

Kakao

Kakao är inte bara kakao. Först och främst är det kvaliteten som varierar beroende på vilka kakaobönor man använder sig av och inte minst hur mycket kakao produkten innehåller. Dessutom är det skillnad mellan den rena kakaosmaken och den mer barnvänliga typen. Den barnvänliga har ofta ett högre innehåll av socker, där den andra varianten ofta har mindre socker men mer kakaosmak.

Det bör likaledes noteras att en del varianter kan blandas med antingen mjölk eller vatten.

Kakaons Historia

Kakao kommer från Sydamerika, där den växte vilt i Amazonas djungel. De infödda, däribland Maya-indianerna, tog plantan till sig och odlade den så att plantan spred sig till Centralamerika. Historikerna tror sig veta att plantan odlades så tidigt som 2000 år f v t. Fram till 1500-talet var kakaoträdet okänt i Europa – det var först när Christopher Columbus 1502 var på sin fjärde resa till Amerika som han först stötte på trädet, och först många år senare fick vi den tidigaste rapporten om riktig choklad från erövraren Hernan Cortés. De infödda tillskrev kakaobönorna ett stort värde, bl a därför att de betraktade dessa som ett afrodisiakum, medan spanjorerna importerade det till Europa därför att de menade att kakao hade en medicinsk verkan.

Det dröjde dock inte länge förrän choklad blev riktigt på modet, speciellt bland de adliga och bland överklassen. Sedan har chokladens popularitet vuxit, till den grad att man idag känner till otaliga varianter och kvaliteter.

Kakao-skörd

I dag produceras den största delen av kakao i Afrika, där Elfenbenskusten står för omkring 2/3 av världens produktion av kakao. Kakaoträd växer i varma tropiska områden omkring ekvatorn, där plantan trivs sp väl, att den kan skördas året runt. Efter skörd tas kaffebönorna från frukten och placeras i stora kärl, där de långsamt fermenteras i den varma solen och höga värmen över flera dagar. Denna process framhäver kakaons naturliga sötma och arom, och avlägsnar bitterämnen. Därefter efterbehandlas de och färdigställs på fabriker, som därifrån skickar kakaon vidare till resten av världen, där den kan användas till att laga kakao och choklad, till alla oss gottegrisar.

Fair Trade kakao

Kakao framställs, liksom bl a kaffe, socker, guld och diamanter, ofta i utvecklingsländer med låga löner och dåliga arbetsförhållanden. Dessutom är produkterna från dessa länder ofta föremål för höga tullar från västerländska länder, och därför är möjligheten för dessa länder att sälja sina produkter begränsade.

Fair Trade är en organisation som söker mer rättvisa och jämlikhet i den internationella handeln och bidrar till en hållbar utveckling. Genom sitt arbete har organisationen hjälpt till att sprida kunskapen om sätten som utvecklingsländer drivs och arbetar på, och vilka utmaningar som de har.

Kakao

Kakao är inte bara kakao. Först och främst är det kvaliteten som varierar beroende på vilka kakaobönor man använder sig av och inte minst hur mycket kakao produkten innehåller. Dessutom är det skillnad mellan den rena kakaosmaken och den mer barnvänliga typen. Den barnvänliga har ofta ett högre innehåll av socker, där den andra varianten ofta har mindre socker men mer kakaosmak.

Det bör likaledes noteras att en del varianter kan blandas med antingen mjölk eller vatten.

Kakaons Historia

Kakao kommer från Sydamerika, där den växte vilt i Amazonas djungel. De infödda, däribland Maya-indianerna, tog plantan till sig och odlade den så att plantan spred sig till Centralamerika. Historikerna tror sig veta att plantan odlades så tidigt som 2000 år f v t. Fram till 1500-talet var kakaoträdet okänt i Europa – det var först när Christopher Columbus 1502 var på sin fjärde resa till Amerika som han först stötte på trädet, och först många år senare fick vi den tidigaste rapporten om riktig choklad från erövraren Hernan Cortés. De infödda tillskrev kakaobönorna ett stort värde, bl a därför att de betraktade dessa som ett afrodisiakum, medan spanjorerna importerade det till Europa därför att de menade att kakao hade en medicinsk verkan.

Det dröjde dock inte länge förrän choklad blev riktigt på modet, speciellt bland de adliga och bland överklassen. Sedan har chokladens popularitet vuxit, till den grad att man idag känner till otaliga varianter och kvaliteter.

Kakao-skörd

I dag produceras den största delen av kakao i Afrika, där Elfenbenskusten står för omkring 2/3 av världens produktion av kakao. Kakaoträd växer i varma tropiska områden omkring ekvatorn, där plantan trivs sp väl, att den kan skördas året runt. Efter skörd tas kaffebönorna från frukten och placeras i stora kärl, där de långsamt fermenteras i den varma solen och höga värmen över flera dagar. Denna process framhäver kakaons naturliga sötma och arom, och avlägsnar bitterämnen. Därefter efterbehandlas de och färdigställs på fabriker, som därifrån skickar kakaon vidare till resten av världen, där den kan användas till att laga kakao och choklad, till alla oss gottegrisar.

Fair Trade kakao

Kakao framställs, liksom bl a kaffe, socker, guld och diamanter, ofta i utvecklingsländer med låga löner och dåliga arbetsförhållanden. Dessutom är produkterna från dessa länder ofta föremål för höga tullar från västerländska länder, och därför är möjligheten för dessa länder att sälja sina produkter begränsade.

Fair Trade är en organisation som söker mer rättvisa och jämlikhet i den internationella handeln och bidrar till en hållbar utveckling. Genom sitt arbete har organisationen hjälpt till att sprida kunskapen om sätten som utvecklingsländer drivs och arbetar på, och vilka utmaningar som de har.