Produktinformation

Lindt Excellence choklad är förmodligen mest känd för de rena mörka smakerna i olika styrkor. Men dessutom innehåller sortimentet också många choklader med okonventionella ingredienser som levererar smaker utöver det vanliga, vilket denna Salty Liquorice variant är ett bra exempel på.

Med Salty Liquorice varianten får du först och främst en mörk choklad, men som här har kombinerats med en intensiv smak av saltad lakrits. När du tar den första biten, märker du omedelbart den pikanta saltade smaken av lakrits, som sedan snabbt möts av den djupa smaken av mörk choklad. Detta ger en bra interaktion mellan de lätt bittra tonerna av den mörka chokladen som balanserar den saltade lakritsens pikanta något skarpa smak. Resultatet är en distinkt och sofistikerad smak som kommer att gå bra med ett gott vin eller ett mörkrostat kaffe.

Här finns med andra ord en choklad som med sina delikata olika smaker bidrar till en expansion av chokladuniversumet, och där Lindt återigen har visat att de med sin innovativa sammansättning av okonventionella ingredienser i den klassiska mörka chokladen har en unik förmåga att skapa nya spännande smaker.

Sedan 1845 har Lindt från Schweiz försett världen med utsökt choklad. Lindt är känd för sina läckra mjukstoppade chokladbollar, den gyllene påskharen och inte minst de populära Lindt Excellence chokladbaren i olika smaker.

Ingredienser

Socker, kakaomassa, kakaosmör, vattenfritt MJÖLKfett, ammoniumklorid, emulgeringsmedel (SOJAlecitin), lakritsextrakt 0,3%, glukossirap, solrosolja, naturliga aromer, färg (vegetabiliskt karbonat), ytbehandlingsmedel (bivax). Kan innehålla HASSELNÖTTER, MANDLAR, andra NÖTTER, MJÖLK.

Specifikationer

Mängd (g.)

100

Märken

Lindt

Smakbetyg

saltlakrits, Mörk choklad

Bäst före

31.12.2024

Näringsinformation per 100 g.

Energi, kcal

520

Protein

5,4

Fett (g)

29

- varav mättat fett

17

Kolhydrater

56

- varav sockerarter

52

Lindt Saltlakrits

100 g. choklad

Recensioner (0)